|

Müzakere ile Türkiye'ye yabancı sermaye akacak

BM Türkiye Koordinatörü Simonsen, AB'nin Türkiye'ye müzakere tarihi vereceğini belirterek, "Bu aşamada Türkiye'ye daha çok yabancı sermaye girişi olacak" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 25/05/2004 Salı
Güncelleme: 15:58 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Koordinatörü Jakob Simonsen, AB'nin Türkiye'ye müzakere tarihi vereceğini düşündüğünü belirterek, "Bu aşamada Türkiye'ye daha çok yabancı sermaye girişi olacak" dedi.

Jakob Simonsen, A.A'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Avrupa Birliği'nden olumlu bir müzakere sinyali alacağı görüşünde olduğunu belirterek, ayrıca müzakere sürecinde yapılacak reformlarla birlikte, Türkiye'ye daha çok yabancı sermaye girişi gerçekleşeceğini, çünkü müzakere tarihi alan diğer ülkelerde de bu sürecin yaşandığını bildirdi.

Makro ekonomi çok iyi
Türkiye'nin makro ekonomik durumunun oldukça iyi bir yolda ilerlediğini, enflasyonun düştüğünü, büyüme oranının arttığını vurgulayan Simonsen, Türkiye'nin, özellikle AB'ye uyum konusunda oldukça geniş kapsamlı bir yapısal reform gerçekleştirdiğini, AB'ye üye olsun ya da olmasın, bu reformların devam ettirilmesinin bile Türkiye'yi ekonomide çağdaş düzeye getireceğini kaydetti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce