|

Öğrenci servisinde patlama

Pendik’te özel bir üniversitenin öğrencilerini taşıyan servis aracına çanta içinde bırakılan el yapımı patlayıcı (EYP) infilak etti. Patlama sonucu yaralanan 7 öğrenci çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:37 - 26/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Öğrenci servisinde patlama
​Öğrenci servisinde patlama

İstanbul-Pendik’te, özel bir üniversitenin servis aracına bırakılan bırakılan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 7 öğrenci yaralandı. Olay, TEM Otoyolu’nun Sabiha Gökçen bağlantısı Aydınlı mevkiinde meydana geldi. Özel bir üniversitenin öğrencilerini taşıyan 34 KP 8049 plakalı minibüste korkunç bir patlama meydana geldi. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, bariyerlerin kenarında durabildi. Kapısı parçalanan araçta kanlar içinde kalan öğrencileri gören diğer sürücüler hemen yardım istedi. İhbarın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.


POLİS ALARIMDA

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, servis minibüsüne öğrenci görünümlü bir kişinin çantasını bırakarak ayrıldığı iddiası üzerine alarma geçti. Çantayı araca bıraktıktan sonra, şoföre kısa süre içinde geleceğini söyleyen öğrenci kılıklı şüphelinin hızla olay yerinen uzaklaştığı belirlendi. Araç içerisinde bulunan çiviler saldırıda EYP (El Yapımı Patlayıcı) kullanıldığına ihtimalini güçlendirdi. EYP’nin cep telefonu düzeneğine bağlı kurulduğu veya zaman ayarlı olarak hazırlandığı ihtimalini değerlendiren polis, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “7 yaralı var ancak hayati tehlikesi olan kimse bulunmuyor. Hepsinin tedavileri hastanelerde sürüyor” dedi.

#Öğrenci servisi
#Patlama
#Pendik
7 yıl önce