|

Öldürülmekten korkuyor

Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ı ölüm korkusu sardı. Arslan'ın, konuşmasından kuşkulanan suç ortakları tarafından ortadan kaldırılma endişesi taşıdığı belirtildi

Yeni Şafak
00:00 - 12/07/2006 Çarşamba
Güncelleme: 15:12 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

17 Mayıs tarihinde Danıştay'a silahlı saldırıda bulunan ve Danıştay 2'nci Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i öldürüp 3 üyeyi de yaralayan Alparslan Arslan'ı ölüm korkusu sardı. 55 gündür Sincan F Tipi Cezaevi'nde tek kişilik hücrede tecritte tutulan Arslan, cezaevi doktorları tarafından "ölüm korkusu paranoyası" şüphesi ile gözlem altına alındı. Psikolojik destek verilen Arslan'ın, konuşmasından kuşkulanan suç ortakları tarafından ortadan kaldırılma endişesi taşıdığı belirtildi. Bu arada Arslan, zehirlenme korkusu ile kendine göre tedbirler alıyor. Cezaevinde kendisine getirilen yemekleri önce gardiyanlara tattıran Arslan, ardından kendi yiyor.

KİME GÖZDAĞI VERDİ

Türkiye'yi ayağa kaldıran hain saldırının ardından geçen 40 gün içinde susan ve sonra sürpriz bir şekilde ek ifade veren Arslan, soruşturmanın boyutlarının değişmesine neden olmuştu. Saldırının azmettiricisi, silah ve mühimmatların sağlayıcısı olduğu öne sürülen 4 kişi verilen ek ifadenin ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Arslan'ın yakalandıktan sonra gözaltında ve savcılık makamında verdiği ifadelerin ardından avukatına "İfadem bu. Değişmeyecek" sözüne rağmen ek ifade vermesi üzerine avukatı görevi bırakmıştı. Arslan'ın ek ifadeler vererek yeni isimleri ortaya atması olayın perde gerisinde kalanlara "gözdağı" ve "hayatını garanti altına alma" olarak değerlendiriliyor.

EKSTRA GÜVENLİK TEDBİRİ

Öte yandan, özel hücrede kalan Arslan için ekstra tedbirler alındı. Arslan'ın hücresinin yakınındaki koğuşlar can güvenliğinin daha iyi sağlanması için boşaltıldı. Arslan'ın günde bir saat olan havalandırma süresince de hiç bir mahkumun havalandırmaya çıkmasına izin verilmiyor. Arslan, Danıştay saldırısından bu güne kadar geçen süre içerisinde sadece avukatını ve gardiyanları görebildi. Arslan'ın yakın çevresine "Yaptığım en büyük hata giriş kapısına yönelmem oldu. Eğer olaydan sonra üst kata çıksaydım arka kapıdan çıkar, arabama biner ve giderdim. Beni asla yakalayamazlardı" dediği öğrenildi.

Arslan: Örgütün lideri S.E.

Danıştay saldırısını gerçekleştiren avukat Alparslan Arslan, yeni ifade vermek için cezaevi yönetimine başvurdu. Arslan'ın talebini öğrenen savcı, ifadesinin yazılı olarak alınmasını istedi. Geçtiğimiz ayın sonunda Savcı Şemsettin Özcan'a verdiği ifadenin ardından, Etkin Pişmanlık Maddesi'nden yararlanmak isteyen Arslan, önceki gün cezaevi yönetimine başvurarak ek ifade vermek istedi. Arslan'ın daha önce verdiği ifade de aralarında biri avukat olmak üzere 5 kişi tutuklanmıştı. Arslan'ın, yeni ifadesinde ise halen cezaevinde olan Avukat S. E'nin Cumhuriyet ve Danıştay saldırılarını planladığını iddia ederken örgütün lideri olduğunu da bildirdiği öğrenildi. Ayrıca Arslan'ın, bomba ve silahları sağlayan A.M.'nin örgütün yöneticilerinden biri olduğunu bildirdiği ifadesinde TCK'nın etkin pişmanlık durumunu düzenleyen 221. Maddesi'nden de yararlanmak istediği belirtildi.

  • MUSTAFA ORTAÇ / ANKARA


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce