|

On milyon aşı geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci parti aşılar için “Onayı çıktı Çin’den, büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir” dedi. Erdoğan, ikinci partide 10 milyon doz beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci parti aşılar için “Onayı çıktı Çin’den, büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir” dedi. Erdoğan, ikinci partide 10 milyon doz beklediklerini söyledi.

Yasin Yılmaz
00:00 - 23/01/2021 Cumartesi
Güncelleme: 22:48 - 22/01/2021 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Kerem Aydınlar Camii’nin çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı:

  • (İKİNCİ PARTİ AŞILARIN GELİŞ TARİHİ)
    Aşı konusunda şu anda ikinci parti aşımız nasip olursa, yani onayı çıktı Çin’den, büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir.
    Beklentimiz 10 milyon gelecek ve huzurevlerinde vesaire kalanlara yönelik aşılarımız devam edecek. Tabii bu arada yine Bilim Kurulu’nun yapacağı çalışmayla birlikte de kademelendirme aynen belirlenerek, o kademe çerçevesi içerisinde de aşı süreci devam edecek.
RİSK ALMAK İSTEMİYORUZ
(KAFE VE RESTORANLARIN AÇILMASI)
Restoran işletmeciliği konusuyla ilgili olarak da kabine toplantımızda bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız.
Çünkü endişelerimiz var maalesef her ne kadar ‘sıkı tutacağız’ diyorlarsa da daha önce de bunlar söylendi, maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, o riski almak istemiyoruz.
Diyoruz ki bu süreci dikkatle yürütelim, başarılı bir şekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakarız, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir.


SEÇİM TARİHİ HAZİRAN 2023
  • (ERKEN SEÇİM İDDİALARI)
    Bu konuyla ilgili daha önceleri de açıklamalarımı yaptım. Biliyorsunuz biz bu muhalefetteki siyasi partiler gibi bir acelecilik içerisinde değiliz. Bizim şu andaki tablo, takvim Haziran 2023’tür.
    Haziran 2023’ten önce böyle bir erken seçim filan, falan söz konusu değildir. Bir defa oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman bir erken seçime gidilmez. Bu erken seçim yaygaraları vesaire, bunlar tamamen oturmamış ama kendilerine acaba bir yerden ne elde edebiliriz gayreti içerisinde olanların hayalleridir.
    Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Cumhur İttifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır ve bu tarih de Haziran 2023’tür.

Bir gece ansızın gelebiliriz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Irak’a yaptığı ziyaret anımsatılarak, “Akar ziyaret sonrasında Sincar’daki teröristleri işaret ederek ‘Eğer Irak hükümeti bizden destek isterse desteğe hazırız.’ demişti.
Bunu Sincar’a yönelik ortak operasyon sinyali olarak yorumlayabilir miyiz?” şeklindeki soru üzerine Erdoğan, ortak operasyonları zaten her zaman yapmaya hazır olduklarını söyledi. Erdoğan, ancak açıklamak suretiyle bu operasyonların yapılamayacağını
belirterek, “Her zaman benim bir sözüm var. Nedir? Bir gece ansızın gelebiliriz. Olay budur” ifadelerini kullandı.

Yüksek faizle kalkınma olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek faize karşı olduğunu söyledi. İstanbul’da iş adamları ile bir araya gelen
Erdoğan, ekonomi gündemine ilişkin mesajlar verdi. Türkiye’ye güvenen yatırımcıların, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kazanmaya devam edeceğini ifade eden
Erdoğan, ekonomide temel hedeflerden birinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu vurguladı. Faiz oranları ile ilgili de değerlendirmeler yapan Erdoğan, şunları kaydetti:
  • Yüksek faize karşıyım. Yatırımcıların mesajları önem taşıyor. Niye? Çünkü siz şu anda yatırımcı konumundasınız. Siz bu yatırımları düşük faizli kredi imkanına sahip olursanız yapabileceksiniz.
    Siz bu yatırımı yaptığınızda bu bize istihdamı, üretimi, ihracatı sağlayacak. Bütün bunlar uluslararası piyasada rekabeti sağlayacak. Dünyada şu an eksi faizle kredi veren finans kuruluşları var mı? Var. Ben bu ülkenin cumhurbaşkanıysam, bunu anlatmaya devam edeceğim. Çünkü ben yüksek faizle ülkemin kalkınacağına inanmıyorum.
    Bankalar neyle övünüyor? Ben şuradan kâr ediyorum. Öbürü? Ben de senden fazla kâr ediyorum. Sizin kârınız önemli değil. Reel sektördekilerin başarısı bizim için önemli. Reel sektör başarıyı elde edemiyorsa iyi yolda değiliz demektir.
#Erdoğan
#Çin
#Aşı
3 yıl önce