|

'Orman' cinayetini saç teli çözdü

Bursa'da ormanlık alanda öldürülen Emine A.'nın çamaşırındaki DNA örneği, öldürülen sevgilisi Murat M.'nin borcu olan Y.G.'nin saç teliyle karşılaştırıldı. Adli Tıp raporu, çiftin katilinin Y.G olduğunu ortaya çıkardı

Bursa
00:00 - 12/08/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:55 - 12/08/2010 Perşembe
Yeni Şafak
'Orman' cinayetini saç teli çözdü
'Orman' cinayetini saç teli çözdü

Bursa'dak 4 ay önce ormanlık alanda işlenen çifte infazın soruşturmasında şok bir gelişme yaşandı. Sevgilisi gibi başına tek kurşun sıkılarak öldürülen kadınının iç çamaşırındaki DNA örneğinin cinayeti işlediği iddia edilen gence ait olması herkesi şaşırttı. Osmangazi'ye bağlı Gökçeören köyündeki ormanlık alanda, Emine A. (27) ile sevgilisi Murat M.'nin (36) cesetleri bir gün arayla bulundu. Jandarma öldürülen Murat M.'nin görüştüğü Y.G'yi gözaltına aldı.

PİKNİKTEN AYRILDI

Piyasaya borcu olduğu iddia edilen Murat M.'nin alacak-verecek meselesi yüzünden şüpheli Y.G. tarafından öldürüldüğü ihtimali üzerinde duran jandarma, eğitimli köpeklerin de katıldığı bir operasyon başlattı. Hırsızlık, dolandırıcılık ve yaralama gibi suçlar işleyen Y.G.'nin evinde yapılan aramalarda çok sayıda hırsızlık malı ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, diğer 4 şüpheliyi de evlerine yaptığı baskınlarla gözaltına aldı. Aralarında Y.G.'nin ağabeyi Y.G.'nin de bulunduğu 4 kişi, cinayete karışmadıklarını, olay günü piknik yaparken Y.G.'nin gelen bir telefonla yanlarından ayrıldığını ve bir süre sonra da geri geldiğini öne sürdü. Olayla alakalı gözaltına alınan şüphelilerden Y.G. (24) ile ona yardım ettiği iddia edilen ağabeyi Y.G. (30) tutuklandı.

DNA ÖRNEKLERİ ÖRTÜŞTÜ

Savcılık, Y.G. hakkında, “tasarlayarak iki kişiyi öldürmek” suçundan çifte ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açtı. İki kişinin öldürülmesi olayında kardeşine yardım ettiği iddia edilen ağabey Y.G. hakkında ise 40 yıla kadar hapsi istendi. Bu arada öldürülen Emine Aktaş'ın iç çamaşırındaki DNA örnekleri ile şüpheli Y.G.'nin saç telinden alınan numuneler, DNA raporu için İstanbul'a gönderildi. İncelemelerde öldürülen Emine A.'nın iç çamaşırındaki DNA kalıntılarının, hakkında iki ayrı ağırlaştırılmış müebbet haps cezası istenen Y.G.'ye ait olduğu belirlendi. Raporun ardından savcılık, genç kızın Murat M.'nin borcu karşılığında genç kızın kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü ihtimali üzerinde duruyor. Şüpheli iki kardeş, önümüzdeki günlerde 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.


TEK KURŞUNLA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Emine A. tıpkı sevgilisi Murat M. gibi başına tek kurşun sıkılarak öldürülmüştü. Kiralık otomobil içinde öldürülen şahıs ile sevgilisinin kan lekeleri ise ışığın dalga boyunu gösteren cihazlarla bulundu.


14 yıl önce