|

Oyun bitti

Bursa merkezli 12 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda tespit edilebilen 140 kişiyi 50 milyon TL dolandıran şebeke çökertildi. İlk etapta 35 şüphelinin gözaltına alındığı dev operasyonda mağdur sayısının bini bulacağı belirtildi.

Şahin Şen
04:00 - 13/10/2018 Saturday
Güncelleme: 03:46 - 13/10/2018 Saturday
Yeni Şafak
Eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 67 şüpheliden 35’ini kıskıvrak yakaladı.
Eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 67 şüpheliden 35’ini kıskıvrak yakaladı.

Bursa’da kredi kartlarının kopyalanması şikayetleri üzerine çalışma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar polisi, dev bir dolandırıcılık şebekesi ile karşılaştı. Çalışmayı derinleştiren polis, şebekenin 30’a yakın ilde yüzlerce vatandaşı dolandırdığını belirledi. Şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan Bursa polisi, operasyon için önceki gün düğmeye bastı.

35 KİŞİ YAKALANDI

Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Ordu, Kırıkkale, Şanlıurfa, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Konya, Sivas, Adana ve Aksaray’da eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 67 şüpheliden 35’ini kıskıvrak yakaladı. Dolandırılan mağdur sayısının bine yaklaştığı ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.


ÖZEL YAZILIMLI POS CİHAZI

Çok yönlü dolandırıcılık yapan şebeke, komisyon vererek Suriyeli vatandaşlar adına aldığı GSM hatları üzerinden kendilerini polis, hakim, savcı ve vali olarak tanıttığı 70 kişiyi 20 milyon TL dolandırdı. Telefon dolandırıcılığı ile sınırlı kalmayan şebeke, Rusya’dan getirttiği özel yazılımlı pos cihazlarını AVM'lerde anlaştıkları mağazalara vererek çok sayıda kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak 10 milyon liralık vurgun yaptı.

KART BİLGİLERİ OTELLERDEN ALINMIŞ

Bununla da yetinmeyen dev şebekenin, anlaştıkları otel sahiplerinden rezervasyon yaptıran vatandaşlara ait hesap ve kredi kartı bilgilerini aldığı, internet üzerinden erişim sağladıkları mağdurların banka hesaplarından komisyon karşılığı özel firmaların faturalarını ödedikleri ve bu yolla yüzlerce vatandaşı 20 milyon liraya yakın dolandırdıkları da ortaya çıktı.


Eski bakanı aramışlar

Şebekenin Ankara’da bulunan üyelerinden Ö.Ö.’nün aradığı eski bakanlardan Abdulkadir Aksu’ya kendisini savcı olarak tanıtarak, “FETÖ soruşturmalarında adınız geçiyor, adınızı soruşturmaya karıştıranları yakalamamız için 260 bin TL vermeniz gerek” dediği öne sürüldü. Dolandırıcıya inanmayan Aksu, Ankara Emniyetine giderek şikayetçi oldu.

#Abdulkadir Aksu
#Bursa
6 years ago