|

Özal felsefesi haklı çıktı

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ahad Andican, Helsinki Zirvesi'nde "Özal felsefesi"nin bir kez daha haklı çıktığının görüldüğünü söyledi

Yeni Şafak
01:00 - 12/12/1999 Pazar
Güncelleme: 12:19 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

NEVŞEHİR - ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ahad Andican, Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin bugün geldiği noktanın Özal ve ANAP felsefesini haklı çıkardığını bildirdi.

Andican, 10 ANAP milletveki ile birlikte Nevşehir'e geldi. Andican, yaptığı açıklamada, teşkilatlarda yeniden yapılanma süreci yaşayan partisinin, son 4 ayda 650 ilçede incelemelerde bulunduğunu kaydetti. Andican, bayrama kadar milletvekillerinin gezmediği il, ilçe ve köy kalmayacağını anlattı.

Andican, Türkiye'nin AB'ye aday olmasının öneminde işaret ederek, bu olayı Türk milletinin tarihinde "dönemeç noktalarından biri" olarak değerlendirdi.

1983 yılında Turgut Özal'ın AB'ye üyelik için yaptığı girişimlere bazı çevrelerin karış çıktığını hatırlatan Andican, şunları söyledi:

"AB'de bugün gelinen nokta Özal'ı ve ANAP felsefesini haklı çıkardı. Bugün AB'ye kimse girmeyelim demiyor. 'Dini, milli, kimliğimizi ortadan kaldırır' diyenler, bugün 'AB'ye girmemiz lazım' diyor."

Andican, 55. hükümet döneminde Helsinki'de biraraya gelen AB'nin, Türkiye için ayrı bir uygulama yapılacağını bildirmesine, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından ilk kez "önşartsız üye ilan edecekseniz geliriz, yoksa Avrupa ile ilgili tüm ilişkimizi keseriz" ifadeleri ile bugünkü sürece gelindiğini belirtti.

AB'ye aday olmamızın Avrupa ile tamamen içiçe olmamızı gerektirmediğini bildiren Andican, "Türkiye, Avrasya'da Türk, güney coğrafyamızda ise İslam dünyasıyla ilişkilerini kesintisiz sürdürecektir. AB'ye girmemiz onlardan kopacağımız anlamına gelmez. Geleceğin en önemli ülkelerinden biri olmamız da ancak böyle mümkün olacaktır" diye konuştu. ------- ARA BASLIK ------------------



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce