|

Pearson: Görüşmeler olumlu bir şekilde sürüyor

Yeni Şafak
00:00 - 11/07/2003 Friday
Güncelleme: 17:19 - 8/06/2017 Thursday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Türkiye-ABD Ortak Komisyonu görüşmelerinin olumlu bir havada sürdüğünü belirten ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, iki tarafın da Süleymaniye'de ne olduğunu anlamayı ve bir daha böyle bir olaya izin vermemeyi amaçladığını söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, Türkiye-ABD Ortak Komisyonu görüşmelerinin olumlu bir havada sürdüğünü, iki tarafın da Süleymaniye'de ne olduğunu anlamayı ve bir daha böyle bir olayın gerçekleşmemesini amaçladığını söyledi. Türkiye'deki görev süresi dolan Büyükelçi Pearson, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e veda ziyaretinde bulundu.

Bakan Gönül, ziyarette yaptığı konuşmada, Pearson'un Türk-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi için çok gayret sarf ettiğini ve bulunduğu noktadan daha iyi noktaya getirmeye çalıştığını anlatarak teşekkür etti.

Büyükelçi Pearson da, son 3 yıldır kendisine gösterilen dostluk ve işbirliği için iyi dileklerini iletti.

Pearson, Afganistan operasyonu sırasında Türkiye'nin ABD'ye hava sahasını açtığını ve böylelikle Amerikan uçaklarının Türkiye üzerinden yaklaşık 8 bin uçuş gerçekleştirebildiğini kaydetti.

Hava sahası için teşekkür
Irak operasyonu sırasında Türk hükümetinin yine hava sahasının kullanımı konusunda kendilerine sağladığı yardımdan dolayı teşekkürlerini ileten Pearson, bu çerçevede Türkiye ile işbirliğinin devam edeceğini bildirdi. Süleymaniye'deki olay nedeniyle kurulan Türk-ABD Ortak Komisyonu görüşmelerinin olumlu bir havada devam ettiğini belirten Pearson, "İki taraf da Süleymaniye'de ne olduğunu anlamayı ve bir daha böyle bir olayın gerçekleşmemesini amaçlıyor. Taraflara başkanlık eden iki ülke generalleri de Türkiye-ABD ilişkilerinin önemi ve işbirliğinin devamı yönünde görüş bildirdiler" diye konuştu. Bakan Gönül, görüşmenin basına kapalı bölümünde Büyükelçi Pearson'a veda yemeği verdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 years ago