|

Pearson: Soruşturma daha yeni başladı

Pearson'un sunduğu bilgi notunda 'El Kaide konusunda bilgi boşlukları bulunuyor' denildi

Yeni Şafak
00:00 - 17/10/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:41 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, 11 Eylül terör eylemini El Kaide örgütünün desteklediği iddiasıyla hazırlanan bilgi notunda ilginç açıklamalara yer verdi. Bilgi notunda, "Bu saldırılarla ilgili soruşturma henüz başlangıç aşamasındadır. Halen bilgilerimizde boşluklar bulunmaktadır" deniliyor.

Pearson, Meclis Dışişleri Komisyonu üyelerine sunduğu 7 sayfalık ve Türkçe olarak hazırlanan bilgi notu "11 Eylül: El Kaide Aleyhine Bilgiler" başlığını taşıyor. Alınan bilgiye göre, Pearson, Komisyon'da "Bu terör eyleminde 80 ülkenin insanı öldü. Dünyada terör nereden gelirse gelsin terörle mücadele etmek zorundayız" diye konuştu.

Bilgi notunda neler var?

3 bölümden oluşan bilgi notunun birinci bölümünde El Kaide'nin 11 Eylül saldırılarına katılması anlatılıyor. Bu bölümde, "Halen bilgilerimizde boşluklar bulunmaktadır ve bu aşamada paylaşmadığımız bazı bilgiler de sözkonusudur. Zaman içinde daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz. Bu güne kadarki bilgiler açıkça göstermektedir ki, 11 Eylül saldırılarını El Kaide gerçekleştirmiştir" görüşlerine yer veriliyor. Bilgi notunda ayrıca Pentagon'a çarpan uçağın yolcu listesinin incelendiği belirtilerek, "En az iki yolcunun ismi El Kaide'nin bilinen adamlarının isimleriyle aynıdır. Suudi Arabistanlı, Halid el Mihdar ve yine Suudi Arabistanlı Navaf El Hazmi. Bunların El Kaidenin adamları olduğuna dair bilgilerimiz var" deniliyor.

Irak hassasiyetinizi biliyoruz

Dışişleri Komisyonu üyelerinin Irak'ın toprak bütünlüğünün sağlanması konusundaki uyarıları üzerine Pearson, "Türkiye'nin hassasiyetini biliyoruz. Eğer bu harekat genişlerse Türkiye bundan hiç bir zaman zarar görmeyecektir" diye konuştu.

Komisyon üyeleri, Pearson'ı ABD'nin Afganistan harekatı sırasında sivil hedeflerin bombalamaması konusunda da uyardı. Türkiye'nin terörle mücadele bu unsura her zaman dikkat ettiğini belirten komisyon üyelerinin bu uyarılarına karşın Pearson'un, "Dikkatli olmaya çalışıyoruz. İlk bilgiler geldiğinde bu konuda sizi bilgilendireceğim" şeklinde k onuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce