|

Pearson vekillere akşam yemeği verdi

Yeni Şafak
01:00 - 13/03/2003 Perşembe
Güncelleme: 15:37 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Evinde 20 milletvekiline yemek veren ABD Büyükelçisi Robert Pearson, hükümet ve TSK ile yapılan mutabakat çerçevesinde yeni üs kurulduğunu ve asker sevkiyatı yapıldığını belirterek, 2. tezkere çıkmadan da Irak'ı vurabileceklerini, tezkere çıkarsa kuzeyden girebileceklerini açıkladı. Pearson, Erdoğan'ı beklediklerini söyledi.

Ensarioğlu'nun tepkisi

Yemeğe katılan DYP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu da, ABD'nin Siyasi Müsteşarı Nicolas Kass'ı, "Bölgedeki Kürtler'i kullanmaktan vazgeçin" diye uyardı. Kendisinin Diyarbakır doğumlu bir Kürt olduğunu, 3 dönem milletvekili seçilerek bakanlık da yaptığını anlatan Ensarioğlu, ABD'nin kayıtsızlığı nedeniyle 1975'te Kürtler'in katliama uğradığını anlatınca, Kaas, "Orada bizim sorumluluğumuz yok. İngilizler yaptı" cevabını verdi.

Türk müzikli yemek

Yemekte, çorba, et yemeği, pilav salata ve tatlı ile Türk kahvesi ikram edildi. Türk sanat müziğinden "Kara bulutları kaldır aradan" adlı parçanın yanısıra Türk halk müziği ve oyun havaları çalındı. Yemeğe Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanısıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, Bitlis bağımsız milletvekili Edip Safter Gaydalı, CHP Yozgat Milletvekili Emin Koç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici de katıldı.

  • SAMİ GÖKÇE-VELİ TOPRAK


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce