|

PKK Fransız sarayında

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Elysee Sarayı’nda SDG/PKK’lı bir grubu ağırladı. Macron, PKK/SDG’ye Fransa’dan destek garantisi verdi. Fransız basını görüşmeye dayanarak Suriye’ye asker gönderileceğini duyurdu. Fakat Türkiye’den gelen sert tepkilerin ardından asker haberi geri çekildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:18 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Elysee Sarayı’nda SDG/PKK’lı bir grubu ağırladı
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Elysee Sarayı’nda SDG/PKK’lı bir grubu ağırladı

Elysee Sarayı'nda PKK'lıları ağırladıktan sonra teröristlerin temsilciliğine soyunan ve 'Türkiye ile PKK arasında diyalog' teklif eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, düştüğü hatayı telafi için tornistana mecbur kaldı. ABD'nin 'SDG' maskesiyle dünyaya yutturmaya çalıştığı PKK'lıları sarayında misafir eden Macron, terör örgütünün DEAŞ'a karşı mücadelede önemli rol oynadığını savunarak, Fransa'nın örgüte olan desteği konusunda güvence verdi. "SDG ile PKK farklı örgütler" yalanıyla klasik ABD taktiğine sarılan Fransa Cumhurbaşkanı, bununla da yetinmeyerek terör örgütüyle Türkiye arasında diyalog kurulması için aracılık yapmayı teklif etti.

PARİS'TE JET TORNİSTAN

Macron'un ağırladığı PKK'lıların ağzından haber aktaran Fransız medyası ise skandalı farklı bir boyuta taşıdı. Ülkenin en etkili gazetelerinden, Fransız silah ve uçak sanayisinin güçlü şirketi Dassault'ya ait Le Figaro'nun başını çektiği medya organları, "Fransa, Suriye'ye asker gönderecek" şeklindeki PKK iddiasını dünyaya servis etti. Bu açıklamaların Fransa'nın resmi beyanı olarak internet sayfalarında 'son dakika gelişmesi' olarak duyurulması karşısında panikleyen Macron ve ekibi, aceleyle bir bildiri yayınladı. Fransa'nın Suriye'ye asker göndermeyeceğinin net bir şekilde ifade edildiği düzeltme sonrası ülke basını haber metinlerinde değişikliğe gitti. 'Gönderecek' şeklinde verilen ifadeler 'gönderebilme ihtimali' ya da 'desteği artırma'ya dönüştü.


OPERASYON PLANIMIZ YOK

Türkiye'de ise başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devletin bütün birimlerinden büyük tepki gören Paris, PKK ve asker gönderme konularında tamamıyla geri adım atan bir beyanata imza attı. Fransız basınında çok sayıda haber çıktığını ve farklı bilgiler paylaşıldığını ifade eden Elysee Sarayı yetkilisi, "Bu konuda Fransa'nın pozisyonu değişmedi. Fransa Suriye'ye asker göndermeyecek ve bu ülkede yeni bir operasyon düzenlemeyi planlamıyor. Biz DEAŞ ile mücadelede uluslararası koalisyonun çizgisini takip ediyoruz" dedi. Fransız basınının Suriye krizi ve PYD/PKK üyesi teröristler hakkındaki haberleri son dönemde dikkati çekiyor. Resmi haber ajansı Agence France Presse (AFP) tarafından daha önce servis edilen çok sayıda haberde teröristler övülmüş ve terör örgütlerinin propagandası yapılmıştı.

  • PKK Sincar’dan çıkmadı
  • Türkiye’nin operasyona hazırlandığı Irak kuzeyindeki Sincar’da PKK varlığı sürüyor. ‘YBŞ’ adı altında kamufle olmaya çalışan ve geçtiğimiz günlerde bölgeden çekildiklerini iddia eden teröristler hiçbir yere gitmedi. Musul’a bağlı ilçeyi ‘ikinci Kandil’ yapmaya çalışan örgüt, bölgeye Irak ordusunun gelişi sonrası sadece ‘bayrak indirdi’. Teröristlerin tamamının silahlarıyla birlikte kamufle olmuş şekilde varlığını devam ettirdikleri belirtiliyor. İlçe merkezinde daha önce PKK’nın paçavraları ile örgüt elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri indirilmişti ancak ilçe etrafındaki bazı binalarda hâlâ bu bez parçalarından mevcut. Bölgeden bilgi veren bir Sincar sakini, PKK’lıların ilçeyi terk etmeyerek Sincar’daki evlerde silahlarıyla birlikte beklediklerini ve istedikleri zaman yeniden toplanma kabiliyetine sahip olduklarını söyledi. Terör örgütü PKK, 3 Ağustos 2014’te DEAŞ’ın ani bir şekilde Sincar’daki Ezidilere saldırmasını bahane ederek, Suriye’nin kuzeyi ve Kandil’den gelip, bölgede konuşlanmaya başlamıştı.
#Fransa
#PKK
6 yıl önce