|

PKK'nın işlediği cinayetleri devlete yıkmaya çalıştı

Zaman Gazetesi, bugünkü sayısında, “Faili meçhuller dönemi geri döndü” başlıklı yalan haber yaparak PKK'nın işlediği cinayetleri devlete yıkmaya çalıştı. Haberde polis, asker ve sivil vatandaşlara yönelik işlenen cinayetlerin zanlılarının hala bulunamadığı yalanını yazdı. Hâlbuki cinayetleri işleyen kişilerin yakalanıp cezaevine gönderildiğini Paralel Medya görmezden gelerek algı operasyonu yaratmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
02:00 - 8/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:36 - 8/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Paralel Medya, yine şaşırtmayarak bir yalan habere daha imza attı. Zaman Gazetesi'nin bugünkü sayısında “Faili meçhuller dönemine geri döndü” başlıklı yalan haber yaparak PKK'nın işlemiş olduğu cinayetleri devletin üstüne yıkmaya çalıştı. Zaman, yalan haberinde Yasin Börü, Savcı Selim Kiraz, Ceylanpınar'da 2 polis memurunun enselerinden vurulmuş şekilde şehit edilmesi gibi cinayetlerin faillerinin bulunamadığını yazarak yalan haber yaptı.



YASİN BÖRÜ'NÜN KATİLLERİ


7-8 Ekim olayları sırasında kurban eti dağıtılırken işkence ile öldürülen Yasin Börü'nün katilleri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın açıklamasıyla 3 Aralık 2014 tarihinde 16 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Zaman, yalan haberinde Yasin Börü'nün faillerinin bulunamadığı yalanını yazdı. İşte Zaman'ın yalanları;



SAVCI SELİM KİRAZ CİNAYETİ


Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Selim Kiraz, DHKP\C militanları tarafından şehit edilmişti. Kiraz'ı şehit eden militanlar olay yerinde ölü ele geçirilmişti. Yapılan araştırma sonucu İtalya'da yaşayan Erdal Ünal'ın, Savcı Kiraz'ın şehit edildiği olayda azmettirici olduğu tespit edildi. Ünal, tutuklanarak Santa Maria Maggiore Cezaevi'ne konuldu. Ancak Paralel medya uşağı Zaman Gazetesi bu olayın da faillerinin yakalanmadığı yalanını yüzsüzce yazdı.



CEYLANPINAR POLİS CİNAYETİ


Şanlurfa Ceylanpınar'da iki polis memurunun evlerinde şehit edilmesinin ardından başlatılan soruşturma sonucu 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemeler sonucu olayı gerçekleştiren Sedat Aydın, Mehmet Naci Yılmaz ile Ömer Kılıç tutuklanarak cezaevine konuldu.Zaman Gazetesi bu olayda da faillerinin bulunmadığı yalanını yazdı.



FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU CİNAYETİ


İzmir Ege Üniversitesi'nde, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katil zanlısı N.S. isimli kişi tutuklanarak gözaltına alınmıştı. Zaman, yalan haberinde bu olayda da faillerin bulunmadığı yalanı yazıldı.



BİNGÖL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCILARINA SALDIRI


Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in konvoyu pusuya düşürülmüştü. Saldırıda il emniyet müdür yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuştu. Bingöl'ün Genç bölgesinde güvenlik güçleri, saldırıyı işleyen kişilerle sıcak temas sağlamıştı. Çıkan çatışmada aracın içinde bulunan 6 kişiden 4' ölü, 2'si de sağ ele geçirilmişti. Daha sonra ise saldırıyı planların İl Milli Eğitim'de memur olan Ali Bozan, diğerinin de bir seyahat şirketinde çalışan Erhan Şenyuva olduğu ortaya çıktı. Paralelci Zaman Gazetesi, bu olayıda yalan haberine ekleyip, faillerinin yakalanmadığını yazdı.



ASTSUBAY NECDET AYDOĞDU CİNAYETİ


Diyarbakır'da alışveriş yaparken eşinin gözleri önünde şehit edilen Astsubay Üstçavuş Necdet Aydoğdu'nun katil zanlısı Yunus Emre T. Yakalanarak gözaltına alınmıştı. Zaman, bu olayın faillerinin de yakalanmadığı yalanını yazdı.



#Paralel Medya
#zaman gazetesi
#paralel gazete
#Savcı Selim Kiraz
#pkk
#Paralelci
9 yıl önce