|

PKK’nın kara hapishanesi

Terör örgütü PKK/PYD'nin Afrin'deki zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan gençler, yaşadıklarını anlattı. Afrin'in sivil vatandaşlar için "kapalı bir hapishane" olduğunu söyleyen Wail isimli genç, "PKK/PYD'nin Afrinde 'kara hapishanesi' var. Örgüte karşı çıkanları o hapishaneye atıyorlar. Türk askeri Afrinlileri kurtaracak" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 07:28 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
10 yaşlarındaki bir erkek çocuğu, teröristlerin, kendisi ve yaşıtlarını zorla bazı belgeler imzalatarak örgüt saflarına kattığını belirtti.
10 yaşlarındaki bir erkek çocuğu, teröristlerin, kendisi ve yaşıtlarını zorla bazı belgeler imzalatarak örgüt saflarına kattığını belirtti.

Terör örgütü PKK/PYD’nin Afrin’deki zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Afrinli gençler, bölgede kalanlara “Türkiye sizi kurtaracak” çağrısı yaptı. Aileleri halen terör örgütünün zulmü altında bulunan ancak bir şekilde Türkiye’ye gelen Afrinliler, örgütün sivil halka estirdiği terör rüzgarını Yeni Şafak’a anlattı. 21 yaşındaki Wail, “Afrin’de kalsaydım PKK beni zorla askere alacaktı. Onların askeri olsaydım ÖSO ve TSK’ya karşı savaşacaktım. Türkiye’nin karşısında duracaktım. Bunu şeyi kabul edemezdim” diye konuştu.

SİVİLLER İÇİN HAPİSHANE

Wail, “Terör örgütü insanların Afrin dışına çıkmasını yasakladı. Onlara saldırı olduğunda sivilleri kullanıyorlar ve kullanmaya da devam edecekler. Afrin, sivil vatandaşlar için kapalı bir hapishane oldu. Türk askeri, Afrin’i terörden temizleyecek” dedi. PKK/PYD’nin Afrin’de ‘kara hapishanesi’ olduğunu söyleyen Wail, örgüte karşı çıkanların o hapishaneye atıldığını ifade etti.

PKK/PYD DEVLET DEĞİL, TERÖRİSTTİR

Afrinli 35 yaşındaki Roşin Y. de, “PKK/PYD devlet değil, bunlar teröristtir. Devlet olmadığı için kaçtım. Onlardan olmayan insanlara zulmediyorlar. Herkesin gençlerini zorla götürüyorlar. Bunları kabul etmediğim için bu zulümden kaçtım” ifadelerini kullandı.

  • Çuvalla kaçırdılar
  • Afrin’de PKK/PYD’nin zorla silahlandırdığı çocuklar ve gençler, yaşadıkları zulmü anlattı. 10 yaşlarındaki bir erkek çocuğu, teröristlerin, kendisi ve yaşıtlarını zorla bazı belgeler imzalatarak örgüt saflarına kattığını belirterek, kendisine 12 gün eğitim verildiğini,sonunda Beşir adında bir arkadaşıyla örgütün elinden kaçmayı başardıklarını söyledi. Adının Orik olduğunu dile getiren bir erkek çocuğu da bayramda ablasını görmek için Türkiye’ye geçtiğini, PKK/PYD’nin kendisini zorla çuvala koyarak savaşa getirdiğini ifade etti. Orik, “PKK, zulmetti herkese. Dövdüler, zorla buralara getirdiler bizi. Kendi irademizle buralara gelmedik. İsteyerek gelenler belli zaten” dedi. Orik, henüz 16 yaşında ne olduğunu bilmediği bir savaşa sokulduğundan yakınarak teröristlerin Müslümanların ibadetlerini yerine getirmelerine karşı çıktığını, camiye gidenleri dövdüğünü de söyledi. Başka bir genç de PKK/PYD’nin çok küçük yaştaki çocukları bile zorla silahlandırdığı aktardı. 18 yaşındaki bir diğer genç örgüt üyelerinin kardeşini, ablasını ve hatta annesini götürmekle tehdit ettiklerini belirtti.
#PKK
#Terör
#Suriye
6 yıl önce