|

PKK'nın sivil katliam kolu TAK!

Türkiye, 13 Mart'taki Ankara saldırısının ardındaki faili ararken son dönemlerde sivil katliamlarıyla gündeme gelen bir örgüt katliamı üstlendi. Saldırıyı sahiplenen PKK'nın bir kolu olarak bilinen TAK 17 Şubat'taki Ankara saldırısını da gerçekleştirmişti. Peki kim bu TAK?

Yeni Şafak ve
14:38 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:46 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

TAK yani 'Teyrbazen Azadiya Kürdistan' Türkçesi ise Kürdistan Özgürlük Şahinleri. Türkiye'de art arda kanlı terör eylemlerini üstlenerek bir anda gündeme gelen örgüte çok da yabancı değiliz. Ankara katliamları öncesinde Taksim, İnternet kafe ve Sabiha Gökçen Havaalanı saldırıları TAK'ın basında en çok yer bulan eylemleri oldu.



PKK'nın taşeron örgütlenme
si


Sivil hedeflere yönelik saldırılara karşı kamuoyunun tepkisini çekmemek için taşeron örgütlenmelere giden PKK'nın alt yapısı olan örgüt yapılan eylemlere halk yaptı süsü vermek amacıyla terör örgütü tarafından kuruldu.



Yeni üyeleri daha çok üniversite öğrencileri ve bayanlardan oluşan örgütün militanları şehirlerde eğitim görüp eylem stratejileri geliştiriyor.

Teröristler suikast, bomba düzeneği hazırlama ve patlatma konusunda profesyonel eğitim alıyor.TAK'ın tek hedefi siviller



Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) terör örgütleri listesinde yer alan TAK, Türkiye'de daha çok büyükşehirlerde ve turistik bölgelerde sivilleri hedef alan terör eylemleriyle adını duyurdu. 2006 yılında Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütleri listesine dahil edilen eli kanlı örgüt, Avrupa Birliği'nin terörist organizasyonlar listesinde de bulunmaktadır.



PKK içinde faaliyet göstermesine rağmen, tamamen bağımsız bir yapı gibi gösterilmeye çalışılan TAK'ın liderinin PKK'nın üst düzey isimlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin olduğu iddia ediliyor. CNN International'e 2010 tarihinde konuşan PKK'nın Kandil'deki sözcüsü 'Roj Kandil' TAK'ın Öcalan'ın yakalanma sürecinin heme

n ardında PKK'nın içinde ekipleşen bir yapı olduğunu ifade etmişti.


TAK'ın üstlendiği saldırılardan bazıları şöyle:






#TAK
#PKK
#Teyrbazen Azadiya Kürdistan
#Kürdistan Özgürlük Şahinleri
8 yıl önce