|

PKK'ya kıskaç

Göçerlerin arasına sızan PKK'lılar Şırnak Beytüşşebap'ta kıskaca alındı. Kato çevresindeki Faraşin Yaylası ile Marinos bölgeleri kuşatıldı. Hava destekli operasyonda 500 güvenlik korucusu da Mehmetçiğe eşlik ediyor.

Haber Merkezi
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:19 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Faraşin Yaylası ve Marinos tamamen kuşatıldı
Faraşin Yaylası ve Marinos tamamen kuşatıldı

Şırnak Beytüşşebap'ta Faraşin ve Marinos bölgelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Geçen yıl Uludere Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan “Yarbay Songül Yakut” isminin verildiği operasyon kapsamında, göçerlerin arasına sızarak bölgede barındığı belirlenen teröristler kıskaca alındı. Bölge asker ve korucular tarafından tamamen kuşatıldı. Terör örgütünce kullanılan çok sayıda mağara ve sığınak imha edilirken, güvenlik güçleri ilerleyişini helikopter ve İHA görüntüleri ile çemberi daraltarak gerçekleştiriyor.


500 KORUCU EŞLİK EDİYOR

Operasyon kapsamında son 2 gündür Kato Dağı kuzeyi ve batısında bulunan Faraşin Yaylası ile Marinos bölgeleri güvenlik güçlerince kuşatma altına alındı. Atak, Kobra ve Skorsky tipi helikopterlerin havadan destek verdiği operasyonda Mehmetçiğe 500 güvenlik korucusu da eşlik ediyor.


Şırnak Valiliği tarafından özel güvenlik bölgesi ilan edilirken, Faraşin Yaylası’nın tamamının kontrol altına alındığı ve her karışın didik didik arandığı kaydedildi. Havadan ve karadan operasyonların sürdüğü bölgede 28 Ağustos'ta 5 terörist öldürülmüştü.

  • Zap’a hava harekatı
  • Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında en az iki teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, PKK’nın bölgede mühimmat deposu olarak kullandığı mağaraların da imha edildiği vurgulandı. Son dönemde yapılan başarılı operasyonlarla örgüte büyük darbe vuruldu. Aranan listesindeki elebaşları öldürülen örgüt diz çökerken, bu durum telsiz konuşmaları ve yakalanan teröristlerin ifadelerine de yansıdı.
#PKK
#Terör
#Operasyon
6 yıl önce