|

Powell: Tezkere acele çıkmalıGül: Bunu TBMM bilir

ABD Dışişleri Bakanı Powell, Başbakan Gül'ü arayarak, "Tezkere TBMM'den acele çıkmalı" dedi. Ancak Gül, "Kerhen de olsa bizden çıktı. Karar TBMM'nin" karşılığını verdi.

Yeni Şafak
01:00 - 27/02/2003 Perşembe
Güncelleme: 15:23 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
Powell: Tezkere acele çıkmalı

Gül: Bunu TBMM bilir
---------------------- manset ---------------------

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın, Başbakan Abdullah Gül'ü arayarak, tezkerenin TBMM'den çıkması konusunda aceleleri olduğunu söylediği belirtildi.

Powell, Asya ziyaretinden dönerken, Başbakan Gül'ü uçaktan telefonla aradı. Powell, Gül'e, "Türkiye'de yabancı asker bulundurulması ve geçişi ile yurtdışına asker gönderilmesi"ne ilişkin Başbakanlık tezkeresinin durumu ile "ABD gemilerinin yüklerini ne zaman boşaltabileceklerini" sordu. "Askeri planlarımız açısından acelemiz var'' diyen Powell, Başbakan Gül'e, "TBMM'deki prosedür ne zaman tamamlanır?" sorusunu yöneltti.

Gül, 'top Meclis'te'

Başbakan Gül ise bakanların çoğunun tatmin olmamasına rağmen tezkereyi parlamentoya sevkettiklerini anlatarak, tezkerenin gündeme alınmasının ve onaylanması konusundaki kararın TBMM tarafından verileceğini ifade etti.

ABD heyetiyle yürütülen müzakerelerde anlaşma sağlanamayan konuları da Powell'e hatırlatan Gül'ün, mutabakatın oylama öncesinde sağlanması halinde tezkerelerin Meclis'te onaylanmasının kolaylaşacağı mesajı verdiği ifade edildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce