|

Provokatörler yine sahnede

Beşiktaş’taki kanlı terör saldırısına tepkiler yağarken, sosyal medyayı tetikçilik aracı olarak kullanan kimi terör yanlıları paylaştıkları mesajlarda yaşanan acıyla dalga geçti. Terör saldırısı üzerinden siyaset yapan isimler arasında Levent Üzümcü, Ezgi Başaran, Aslı Aydıntaşbaş, Mirgün Cabas ve Oya Başar da vardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2016 پیر
Güncelleme: 06:02 - 12/12/2016 پیر
Yeni Şafak

Tüm Türkiye'yi yasa boğan terör saldırısı toplumun geniş kesiminde lanetle karşılanırken, bazı isimler terör saldırısı üzerinden provokasyon yapma gayreti içine girdi. Bazı terör destekçileri de çok sayıda şehidin olduğu terör saldırısını sevinç çığlıklarıyla karşıladı. Gazeteci Ezgi Başaran patlama bölgesinde çekilen bir fotoğrafı paylaşarak altına İngilizce ifadelerle “Polislerin kasklarının dağınık halde olduğu bir sahneden çekildi" yazdı. Yine gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ise İngilizce yazdığı 'tweet'inde patlamadan sonra gelen yayın yasağıyla ilgili, “Zaten yasak gelmeseydi olayı detaylıca araştırıyorduk" diyerek acılarla dalga geçti.











ACI ÜZERİNDEN SİYASET YAPTILAR


Uzun zamandır provokatif tavırlarıyla gündeme gelmeye çalışan oyuncu Levent Üzümcü patlama sonrası “Yayın yasağı gelirse IŞİD'dir, gelmezse TAK'dır" dedi. Ünlü oyuncu Oya Başar da ise 'tweet'inde; “Seçim günleri 2 saatte 48 milyon oyu sayıp sonucunu açıklayanlar, 3 saattir ölü ve yaralı sayısını veremiyor" ifadelerini kullandı. Sunucu Mirgün Cabas “Geçen gün bir arkadaşım anlattı. İstanbul'daki her bombadan sonra Beyrut'taki arkadaşları arayıp 'buraya gel, burası güvenli' diyorlarmış." şeklinde 'tweet' attı.











15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE OLAN KİNLERİNİ DE KUSTILAR


İsminin önünde psikiyatr, yazar ve programcı gibi sıfatlar taşıyan Cem Mumcu'nun Beşiktaş'taki bombalı saldırıya ilişkin attığı 'tweet'te alçakça ifadelerle millete ve kahraman evlatlarına saldırması sosyal medyanın gündemine oturdu. Kişisel sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin skandal bir paylaşım yapan Mumcu, ifadelerini terör saldırısı ve 15 Temmuz'da şehit olanlarla ile dalga geçmeye kadar götürürken tepki çeken sözlere imza attı. Cinnet hali yaşayan Mumcu, “Lan neredeyse tankla cima edecektiniz. Şu bombalı araçları neden durdurmuyorsunuz kahramanlar?" ifadelerini kullandı.







'Oh olsun' alçaklığı


Berfin Kadem isimli HDP'li bir Twitter kullanıcısı “Oh olsun size" mesajını paylaştı. HDP Milletvekili Garo Paylan ile çekilmiş bir fotoğrafını da paylaşan Kadem, gelen büyük tepkiler üzerine hesabını kapattı.







PAYLAN'IN ARKADAŞI


Polisleri hedef alan saldırı sonrası adeta kutlama yapan Berfin Kadem isimli kullanıcı, “Çevik kuvvete olmuş, oh olsun size" şeklinde alçakça paylaşımda bulundu. Kullanıcılar, Kadem hakkında suç duyurusunda bulunulması yönünde çağrı yaptı. Kadem'in HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ile çekilmiş fotoğrafını da sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.







Polis öldüyse sorun yokmuş!


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuduğu öğrenilen Utku Dindar adlı bir kullanıcı ise “Bomba polis aracınaymış ahahah" şeklinde 'tweet' attı. “Komik mi?" sorusuna ise “Tüm polisler öldüyse sıkıntı yok" yazdı. İstanbul Başsavcılığı ise, sosyal medyada terörle mücadele edenleri hedef gösteren haber, yorum ve paylaşımlarda bulunan 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



HEMEN GÖZALTINA ALINDI


Dindar da gözaltına alınanlar arasında. Twitter profilinde HDP'li olduğunu ifade eden İnanç Alankuş isimli bir şahıs ise “Demek ki neymiş patlama devletin istediğini istediği yerde yapması için yapılan bir eylemdir gündem değiştirmedi" şeklinde skandal ifadeler kullanarak patlamadan devleti sorumlu tuttu.







CHP'nin 'troll' sorumlusu


CHP'nin sosyal medyadaki 'troll'lerinin başı Mücahit Avcı hesabında “Bu işte bir 'MİT' yeniği var" 'tweet'ini paylaştı. @bikedimvarbi adlı kullanıcı “Şunu da söylemeden edemicem saldırıyı kim yaptıysa helal olsun yıllardır böyle nokta atışlı eylem olmamıştı yerde bir sürü faşist var" diyerek adeta kin kustu.



  1. POLİSE İHBAR EDİN
  2. Patlamanın ardından sosyal medyada aralarında siyasetçi, sanatçıların da olduğu çok sayıda kişi adeta patlamaya sevinen paylaşımlar yapınca Emniyet Genel Müdürlüğü, terör faaliyetlerini destekleyen ve suç unsurları içeren sosyal medya profil ve sayfalarının siber@egm.gov.tr siber.istanbul@egm.gov.tr siber.ankara@egm.gov.tr siber.onleme.arastirma@egm.gov.tr adreslerine bildirilmesini istedi.




#İstanbul
#Beşiktaş
#Bombalı saldırı
#Sosyal medya
#Twitter
7 سال واپس