|

Ramazan'da komşuluk

Komşuluk temalı Çekmeköy Belediyesi 3. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda başvurular devam ederken; Ramazan sofraları çekilen filmlere doğal plato oluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:37 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın teması Komşuluk. Büyükşehirlerde unutulmaya yüz tutan komşuluğun sinema aracılığıyla hatırlatılmasını amaçlayan yarışmaya başvurular devam ediyor. Paylaşma ayı olarak bilinen Ramazan’da paylaşılan sofralar berekete dönüşürken; bir yandan da kaybedilen komşuluk ilişkilerinin hatırlanması için kayda alınıyor.

TOPLAM ÖDÜL 65 BİN

Son başvuru tarihi 1 Eylül 2018 olan yarışmada başvurular
adresinden alınıyor. Yarışmanın sonunda birinci seçilen filme 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye 10 bin TL verilecek. En İyi Komşuluk Özel Ödülü’ne 5 bin TL ve jüri özel ödülüne de 5 bin TL ve 5 film için 2’şer bin TL mansiyon ödülü sinemaya emek verenlerin olacak.

Birol Güven, Burak Hakkı, Erol Erdoğan, Betül Soysal Bozdoğan, Turgay Tanülkü, Azerbaycan’dan Mehriban Zeki ve Bosna Hersek’ten Ahmed İmamoviç’in jüri üyesi olduğu yarışmada dereceye girenler ödüllerini, 9 Ekim 2018 Salı günü alacaklar.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Eskiden komşular birbirlerine çat kapı gider, ikram için yarışırlardı; artık misafirlik bile randevu ile oluyor. Ramazan sofraları, sıcacık komşuluk ilişkilerinin en güzelinin yaşandığı yerlerden bir tanesi... Bu yılki kısa film yarışmamız için de iyi bir anlatım vesilesi olacağını düşünen bu fırsatı kaçırmasın” dedi.

RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR

Mahallelerde düzenlenen iftar programlarında binlerce kişinin aynı sofrada iftar yaptığını kaydeden Başkan Poyraz, “Küçülen aileler, unutulan komşuluklar insanları yalnızlığa mahkum etmeye başladı. Komşuların birlikte sofra kurduğu o samimi ramazan akşamlarını sokak iftarlarımızda yakalamaya çalışıyoruz. Her akşam bir camimizde Teravih Namazı öncesi Kuran-ı Kerim tilavetinin olduğu Ramazan programı düzenliyoruz. Program çıkışında Cami cemaatine limonata ikram edip, hasbihal ediyoruz” diye konuştu.

Çekmeköy büyük bir aile

Ekiplerimiz ilçemize yeni taşınan ailelere gidip, ilçe ile ilgili bilgiler veriyorlar. Nerede ne var, ihtiyaca göre aranacak numaralar, sosyal tesisler, muhtarı kim, okulları nerede hepsinin bilgisi veriliyor. Aynı şekilde yeni bebeği olan aileleri de ziyaret ediyoruz. Doğan yavrumuza Çekmeköy ailesine hoş geldin; ailesine de gözünüz aydın diyoruz. Askere gidecek gençlerimizi de evlerinde ziyaret ederek içinde kışlada gerekecek malzemeler bulunan Asker Çantası hediye ediyoruz. Evinde yemek yapacak kimsesi olmayanlar yaşlı ya da hastalarımız var. Onları da yalnız bırakmak olmaz. Her gün kapılarını çalıp sıcak yemek götürüyoruz. Bu hizmetimiz de 365 gün boyunca sürüyor. Aynı şekilde kimsesi olmayan evlerinin temizliğini yapamayan hatta kişisel bakımlarını yapamayan vatandaşlarımızı yalnızlıklarına terk etmek olmazdı. Arkadaşlarımız onları da düzenli olarak evlerinde ziyaret ediyor, evlerini temizliyor, saçlarını, tırnaklarını kesiyor. Bu işin en sevdiğim kısmı da bu; bol bol dua alıyoruz. Onlar bize dua ettikçe, bizim yolumuz açılıyor.


PARKLAR KEYİFLİ YAŞAM ALANLARIMIZ

Ormanla kaplı bir ilçenin şehir merkezlerine de büyük yeşil alanlar yaptık ki halkımız farklı bir ilçede yaşadıklarını hissetsin. Bizim 50 bin metrekarenin üzerinde parklarımız var. Bu parklarımız her yaştan vatandaşımıza hitap ediyor. Çocuk oyun alanları, spor parkurları, dinlenme alanlarıyla bu şehir parklarımızda günün her saatinde dolup taşıyor. 90 bin metrekarelik Doğa Park sadece Çekmeköy’den değil komşu ilçelerimizden de büyük ilgi görüyor. Şimdi aynı büyüklük ve konseptteki bir parkı Taşdelen’de yapıyoruz.

İlçe kültüre doyacak

Çekmeköy Belediyesi atan nüfusa bağlı olarak mahallelere yeni kültür merkezleri kazandırmak için çalışmalara başladı. Üç yeni kültür merkezi Şahinbey Caddesi, Hamidiye ve Çamlık mahallelerinde hayata geçiriliyor

YENİ HAMİDİYE

Yıkılan eski bina ve yeşil alanın değerlendirileceği proje 13 bin metrekare üzerine çalışıldı. Yeni tesiste; derslikler, konferans salonu ve sosyal alanlar bulunacak. Bölgenin trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurularak otopark ihtiyacına cevap verecek yeni Hamidiye Kültür Merkezi’nde 263 araçlık otopark da bulunacak.

ÇEKMEKÖY

Çekmeköy Kültür Merkezi, 11 bin metrekare üzerine Doğa Park’ın girişinde inşa ediliyor. Merkezin içerisinde; tiyatro salonu, konferans salonu, cep sineması ve sahneler yer alacak. Merkezin alt katları otopark olarak tasarlandı.

YENİ FATİH

Çamlık Mahallesi’nde bilgi evi olarak kullanılan eski bina yıkılarak yerine yeni bir kültür merkezi tesisi yapılacak. 3 bin 600 metrekare toplam alana sahip tesiste; kütüphane, derslikler, atölye ve otopark olacak.


MEZUNİYET SEVİNCİ

Öte yandan Çekmeköy Belediyesi okulların kapanışının Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı lise son sınıflara mezuniyet törenini de içeren program hazırlıyor. Aileler ile birlikte iftar yapmaktan memnun olduklarını belirten Başkan Poyraz, mezun olan gençlere diplomalarını verdiklerini söyledi.


Çocuk ramazan sokağı

Taşdelen Sultan Murat Caddesi’nde açılan Çekmeköy Çocuk Ramazan Sokağı, iftardan sonra aileleri misafir ediyor. Çocuklar için hazırlanan sokakta; eğlenceli oyunlar, sahne gösterileri, Hacivat ve Karagöz gibi renkli etkinlikler yer alıyor. Teravih Namazı’na kadar süren etkinliklerde anne ve babalar çocuklarıyla birlikte yarışmalara katılıyor.

RENKLİ GECELER

Sahnede gerçekleştirilen renkli gösterileri ilgiyle izleyen çocuklar daha sonra alanda kurulan stantlarda yüz boyama, kum boyama gibi etkinliklere katılıyor. Aileleriyle birlikte etkinliklere yoğun ilgi gösteren çocuklar, hem keyifli anlar yaşarken hem de Ramazan’ın birlik duygusunu paylaşıyor.

ÇOCUKLAR MUTLU

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Ramazan ayının maneviyatını çocuklarımıza güzel anlatmalıyız. Bu mübarek ayda çocuklar mutlu olmalı ki dinimizin güzel bir din olduğunu hissedebilsinler” dedi. Ailelere de mesaj veren Başkan Poyraz, “Oruçlu olduğunuz için sinirlenip çocuğunuza kötü davranmayın; çocuklar Ramazan’da kendilerini iyi hissetsinler. Aksi halde oruç kötü bir şey diye düşünürler” dedi.


METRO HAZİRAN SONUNDA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Çekmeköy metrosunun Yamanevler-Çekmeköy bölümünün Haziran sonunda hizmete gireceğini açıkladı. Geçtiğimiz aralık ayında hizmete giren Üsküdar-Çekmeköy metrosunun Yamaneveler Çekmeköy bölümü Haziran sonunda hizmete açılacak. İBB Başkanı Mevlüt Uysal, ”Yamenevler Çekmeköy arasındaki 7 durağı haziran sonunda hizmete girecek” dedi.


Devlet hastanesi yapılıyor

Göreve geldiğimizde 5 aile sağlığı merkezi ve küçük bir poliklinik vardı bölgemizde. Her mahallede bir aile sağlığı olsun diye işe başlamıştık ama şu anda bir mahalleye iki tane aile sağlığı merkezi açtığımız da oldu. Şuana kadar 20’yi aşkın aile sağlığı merkezi kazandırdık. En önemlisi büyük bir devlet hastanesi çalışması başladı. İnşaat çalışmalarında sona yaklaşılan hastanemiz yakın zamanda kullanıma açılacak. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin Çekmeköy Polikliniği gibi branşında uzman hekimlerin hizmet verdiği 5 büyük polikliniğimiz oldu.


EĞİTİM VADİSİ ÇEKMEKÖY

Göreve geldiğimizde ilçemizde sadece 25 okul vardı. Gençlerimiz başka ilçelere okumaya gidiyordu. Öncelikli olarak bu sorunu çözmeyi hedefledik. Belediye olarak okul yapımı, işimiz olmasa da teşviklerle ilçemizi bir eğitim vadisine dönüştürdük. 9 yılda sadece 25 olan okul sayımızı, özel okulların da gelmesiyle birlikte 145’e çıkardık. İlçemize 2 özel üniversite kampüsü kuruldu. Yeni okulların yapılması için hala çalışıyoruz.

#Çekmeköy Belediyesi
#Ahmet Poyraz
#Mevlüt Uysal
#Üsküdar
6 yıl önce