|

Rasmussen: AB Türkiye'ye taviz vermemeli

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Avrupa Birliği'nin Kıbrıs konusunda Türkiye'ye taviz vermemesi gerektiğini söyledi. Rasmussen, Türkiye'den Güney Kıbrıs'ı tanımasını da istedi.

Yeni Şafak
00:00 - 25/06/2006 Pazar
Güncelleme: 17:06 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Avrupa Birliği'nin Kıbrıs konusunda Türkiye'ye taviz vermemesi gerektiğini söyledi.

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı 1 Temmuz'dan itibaren Avusturya'dan devralacak olan Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ile Helsinki'de biraraya geldi. Rasmussen, Finlandiya'da yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin bir Avrupa Birliği (AB) üyesi olduğunu ve bu yüzden AB'nin Kıbrıs konusunda Türkiye'ye taviz vermemesi gerektiğini savundu.

"TÜRKİYE GÜNEY KIBRIS'I TANIMALI"

Rasmussen, Türkiye'den Rumlara hava sahasını ve limanları açmasını da istedi. Türkiye'nin Ankara Protokolü'nde hava sahasını ve limanlarını Rumlara açacağı konusunda imzası bulunduğunu hatırlatan Rasmussen, "Türkiye AB'ye girmek istiyorsa, bir AB üyesi olan Güney Kıbrıs'a saygı göstermeli. AB Kıbrıs konusunda Türkiye'ye taviz vermemeli, Türkiye ile müzakereler sürecekse önce Kıbrıs sorunu çözülmelidir" diye konuştu.

Danimarka'da Türkçe yayınlanan "Haber" gazetesine göre Rasmussen, 1 Temmuz'dan itibaren AB dönem başkanlığını devralacak olan Finlandiya'nın başkanlık dönemi süresince en çok meşgul olacakları konunun Türkiye ile müzakereler olduğunu belirtti.

Rasmussen, Türkiye sadece Finlandiya ile değil 23 AB ülkesi ile görüşmeler yapıyor Kıbrıs da bu AB ülkelerinden biridir. Türkiye Kıbrıs'ı tanımalıdır" diye konuştu.

  • HELSİNKİ (ANKA)


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce