|

Roth, Entelköy'de kendini canlandırdı

Termik santralin yapımına karşı çıkan bir grubun yerleştiği yerde köylülerle yaşadıklarını komik bir dille anlatan Entelköy-Efeköy filminde Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da rol aldı.

İha
00:00 - 30/05/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:56 - 30/05/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Roth, Entelköy'de  kendini canlandırdı
Roth, Entelköy'de kendini canlandırdı

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Aydın'ın Söke ilçesi Doğanbey köyünde gerçekleştirilen 'Entelköy-Efeköy' filminin setini ziyaret etti. Yüksel Aksu'nun yönettiğini filmde konuk oyuncu olan Roth, filmin tüm dünyaya önemli bir mesaj vereceğini söyledi. Galata Film'in 'Açık Set' olarak tasarladığı 150 kişinin dahil olduğu çekimlerde, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un katılımıyla renkli görüntüler oluştu. Doğanbey köyü sakinleri ve yöreyi ziyaret eden turistlerin ilgiyle izlediği sahnelerde Roth, Entelköy'ü ziyaret ederek köy halkıyla görüşen "Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth"u yani kendisini canlandırdı. Roth, "Entelköy-Efeköy"ün kadrosunda yer aldığı için onur duyduğunu belirtti.Roht, "İnsanlığın doğa ile ilişkisini yeniden sorgulamaya yol açacak bu filmin tüm dünyaya önemli bir mesaj vereceğini düşünüyorum" dedi.

ÇEVRE SORUNUNA FARKLI BAKIŞ

2012 yılının başında vizyona girmesi planlanan "Entelköy- Efeköy"; bir grup ekolojik aktivistin mütevazı bir Ege köyüne yerleşerek, orada kurulması gündemde olan termik santrali engelleme çabalarının neticesinde köylülerle aralarında geçen komik ve çarpıcı olayların öyküsünü anlatıyor.



13 yıl önce