|

'Rüya okulları’nda tek ders hayal kurmak!

‘Yarının Eğitimi Platformu’nun düzenlediği ‘Eğitimin Zirvesi’nde Güney Kore’nin eğitimin modeli masaya yatırıldı. Eğitimde yeni model olarak ‘Rüya Okulları’ sistemine geçtiklerini söyleyen G.Kore eski Başbakan Yardımcısı Lee Jae Joung, bu sistemde müfredat, ders saati ve öğretmenin olmadığını, öğrencilerin okulda özgürce hayal kurduklarını söyledi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 05:06 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Lee Jae Joung
Lee Jae Joung

Çeşitli ülkelerin başarılı olmuş eğitim modellerini incelemek amacıyla kurulan "Yarının Eğitimi Platformu"nun her yıl düzenlediği 'Eğitimin Zirvesi' programı bu sene Albayrak Medya Grubu bünyesinde bulunan GZT’nin medya ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki programa profesörler, rektörler, uzmanlar, siyasetçiler ve yazarlar ile eğitim camiasının tanınmış isimleri katıldı. Programın onur konuğu ise Güney Kore oldu.

SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ!

Programın açılış oturumunda konuşan eski Güney Kore Başbakan Yardımcısı Lee Jae Joung, ülkesinin çeşitli olumsuz süreçler geçirdiğini söyledi. İlk iş olarak öğretmenlerine yurttaşlığı, demokratikliği ve insan odaklı eğitimi öğrettiklerini anlatan Lee, "Gençlerimizden Güney Kore ve Kuzey Kore’nin neden birleştiğini anlamalarını istiyoruz. Barış nedir? Bunu anlayarak yaşamalarını ümit ediyoruz. Amacımız dünya barışını koruyacak gençler yetiştirmek. Şu anda maalesef dünyada savaşlar var. Birçok şey insanlığı tehdit ediyor. Çeşitliliğe saygı duymak zorundayız. Farklılığın zenginlik olduğunu öğrencilere aktaracak öğretmenlere ihtiyacımız var" diye konuştu.

HAYAL KUR, ZORLUKLARI AŞ!

Eğitimde yeni model olarak 'Rüya Okulları' sistemine geçtiklerini söyleyen Jae Joung, sistemi şu şekilde anlattı: "Okullarda müfredat, öğretmen ve ders saati yok. Çocuklar kendileri planlama yapıyor, okullarda herhangi bir notlama sistemi de yok! İsteyen herkes bu okullara katılabiliyor. Okulları toplum yönetiyor ve öğrenciler kendi hayallerindekileri gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Zorluklar karşısında birbirlerine yardımcı oluyorlar. Mottomuz ise özgürce hayal kurup zorlukları aşmak. Şu anda mevcut okul sayısı bin 140 bu sayının 2019'da 2 bine çıkartılmasını hedefliyoruz."

YETMİŞE YAKIN MODEL VAR

Rüya Okulları projesinde sayıları 70’e yakın eğitim modelinin olduğunu belirten Jae Joung, "Öğrenciler kendi yeteneklerine ve isteklerine göre okulları tercih ediyor. Örnek vermem gerekirse ‘Barista Okulu’nda gençler kendi sosyal şirketlerini kurmak için çalışıyor. ‘Müzik Rüya Okulu’nda herhangi bir öğretmenden eğitim almadan kendi bestelerini yaparak sanatçılığa doğru küçük adım atıyorlar" şeklinde konuştu.

#Rüya Okulları
#Lee Jae Joung
5 yıl önce