|

Said Hoca’ya son görev

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden olan ve 89 yaşında hayata gözlerini kapatan Said Özdemir, son yolculuğuna uğurlandı. On binlerce seveninin katıldığı cenaze namazını Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde Diyanet İşleri Başkanı Görmez kıldırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/02/2016 Pazar
Güncelleme: 00:00 - 28/02/2016 Pazar

Siirt'in Tillo ilçesinde doğan Said Özdemir, Bediüzzaman'ın 12 vârisinden biriydi. Hayatını Risale-i Nur hizmetine vakfederek son anına kadar iman ve Risale-i Nur hizmetleriyle alakadar oldu. Hafta başında zatürre ve böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve önceki gün Hakk'ın rahmetine kavuşan Özdemir'in naaşı, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak, Hacı Bayram Veli Camii'ne getirildi.



İMAN HAKİKATLERİNİ ANLATTI


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bugün dünyada güzel ameller işlemiş, hayatını iman hakikatlerine adamış bir üstadın talebesi ama aynı zamanda kendi hayatını da iman hakikatlerini nesillerimize anlatmak için adamış bir hocamızı ebediyete uğurluyoruz" dedi.





ON BİNLER UĞURLADI


Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bediüzzaman'ın talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram, Mehmet Fırıncı, Necmi İlgen ile Özdemir'in ailesi, yeğeni AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Âlimin ölümü âlemin ölümüdür


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Özdemir'in vefatıyla ilgili, "Âlimin ölümü; âlemin ölümüdür. Resül-i Ekrem Cenab-ı Hak, ilmi sökerek toplumlardan almaz. Ancak âlimlerin canını aldığında ilmi de almış olur kısmen buyuruyor. Said Hoca'nınbir hafta önce


kaybettiğimiz hanımefendisi ile cennetinde buluşmak nasip olsun" dedi. Özdemir'in cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.


#Tillo
#Bediüzzaman Said Nursi
#Said Özdemir
#Abdullah Yeğin
#Hüsnü Bayram
#Mehmet Fırıncı
#Necmi İlgen
8 yıl önce