|

Şehit binbaşı Kulaksız'ın eşi gözyaşlarına hakim olamadı

Şehit düşen Binbaşı Kulaksız'ın eşi Sibel Kulaksız, evlerinde bayrakları görünce duygulanıp gözyaşı döktü, asker selamı verdi.

Yeni Şafak
20:43 - 8/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:12 - 8/08/2015 Cumartesi
Diğer

Muş'un Malazgirt İlçesi'nde PKK'lılar tarafından otomobilinin içindeyken yapılan silahlı saldırıda şehit düşen Binbaşı Arslan Kulaksız'ın eşi Sibel Kulaksız, oğlu Burak ve kızı İrem Kulaksız, İzmir'in Güzelbahçe İlçesi Yelki Mahallesi'ndeki evlerine geldi. Sitede ve evlerinde bayrakları görünce duygulanıp gözyaşı döken Sibel Kulaksız,asker selamı verdi.



Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova Köyü'nde toprağa verilmesinden sonra, kolundan giren kurşun nedeniyle bir ameliyat geçiren eşi Sibel Kulaksız ve çocukları, askeri uçakla İzmir'e, ardından da Güzelbahçe İlçesi Yelki Mahallesi'nde bir sitede bulunan evlerine geldi. İki yıldır fırsat bulduklarında geldikleri evlerine girişte Sibel Kulaksız gözyaşlarını tutamadı. Yakınlarının koluna girdiği Sibel Kulaksız,"Dayanamıyorum. Onsuz eve girmek istemiyorum. Sabır. Allah'ım güçlü olacağım. Ben yiğidimi de burada görmek isterdim. O da gelseydi benimle" dedi.



Binbaşı Kulaksız'ın askeri şapkasını elinden düşürmeyen, sık sık sarılan Sibel Kulaksız, yürüyemeyeceğini söyleyince bir sandalyeye oturtuldu. Sağlık ekipleri kadının tansiyonunu ölçtü. Kulaksız, eşiyle gurur duyduğunu belirterek, "Kimseye nasip olmaz. Aslanım. Adı gibi aslanım, yiğidim. Şehidim. Benim için, vatanı için şehit oldu. Bak arkadaşların seni nasıl karşıladılar" ifadelerini kullandı. Kızı İrem'e sarılan Kulaksız'a yakınları, komşuları taziyede bulundu.



BAYRAĞI GÖRÜNCE DAYANAMADI


Sibel Kulaksız, Binbaşı Kulaksız için okunacak mevlid nedeniyle site içindeki yeşil alana yürürken evlerinde ve diğer konutlarda asılı Türk Bayraklarını görünce duygulandı. Kulaksız, "Sabır Allahım. Benim yanımda şehit ettiler onu. Şu gökyüzüne baksana onun için canlanıyor. Şu gökyüzü onun için şahlanıyor. Bayrağa baksana ne güzel dalgalanıyor. Bakın ne kadar güzel dalgalanıyor gökyüzünde" diye konuştu. Kulaksız önce selam verdi, daha sonra bayrağı ve gökyüzünü işaret etti. Binbaşı Kulaksız için okunan mevlide CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Ceyhan Demir, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam da katıldı.



#Arslan Kulaksız
#şehit
#tören
9 yıl önce