|

Serdat Turgut mahkemede

Serdar Turgut, şarkıcı Rojin'e hakaret davasında hakim karşısına çıktı

Cihan
00:00 - 30/03/2010 Salı
Güncelleme: 12:39 - 30/03/2010 Salı
Yeni Şafak
Serdat Turgut mahkemede
Serdat Turgut mahkemede

Akşam Gazetesi Yazarı Serdar Turgut, bir yazısında şarkıcı Rojin'i taciz ettiği ve yayın yolu ile hakaret ettiği suçlamasıyla hakkında açılan davada ifade verdi. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına katılan Turgut, "Yazdığım bir yazıdan dolayı burada olmak istemezdim." dedi.



2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına Şarkıcı Rojin katılmazken, Turgut avukatları ile birlikte hazır bulundu. Mahkemede amacının hakaret etmek olmadığını söyleyen Turgut, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, "Yazdığım yazıdan dolayı burada olmak istemezdim. Yazı yoluyla taciz olduğunu söylüyorlar. Ben de bunun taciz amacının olmadığını kara mizahın içinden bir bölüm alınarak böyle bir şey yapılamayacağını açıkladım." diye konuştu.



"Rojin ile yazıdan sonra bir konuşmanız oldu mu?" şeklindeki soru üzerine Turgut, "Ben kendi adıma özür diledim. Ama kabul edilmedi. Görülüyor ki üzülmüş. Ben sürece destek vermek için yazılar yazıyorum. Hassas konularda mizah yazmam. Böyle şeyler yazarken daha dikkatli olacağım." ifadelerini kullandı.


Rojin'in avukatı da duruşma çıkışında Serdar Turgut'un suçunu kabul ettiğini, hukuki sürecin devam edeceğini belirtti.


14 yıl önce