Silivri'deki tarihi yolsuzluk davasında ilk duruşma sona erdi: Kendisine söz verilmeyen İmamoğlu konuşma yapmaya çalıştı heyet salonu terk etti

10:16, 09/03/2026, PazartesiG: Güncelleme: 16:53, 09/03/2026, Pazartesi
DHA
Silivri'deki tarihi yolsuzluk davasında ilk duruşma sona erdi: Kendisine söz verilmeyen İmamoğlu konuşma yapmaya çalıştı heyet salonu terk etti
EKREM iMAMOĞLU'NUN EŞİ DİLEK İMAMOĞLU OĞLU SELİM İMAMOĞLU VE CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DE DAVAYI İZLEMEK İÇİN SİLİVRİ'DE.

İBB'ye yönelik ‘yolsuzluk’ davasında aralarında 23 Mart'ta tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 107’si tutuklu toplam 402 sanık, ilk kez Silivri’de hakim karşısında. Nisan ayının sonuna kadar haftanın dört günü devam edecek olan davanın ilk duruşmasında Ekrem İmamoğlu, kendisine söz verilmemesine rağmen kürsüye yürüdü. Heyetin uyarılarına rağmen konuşmaya çalışan İmamoğlu'nun bu davranışının arkasından salon boşaltıldı, heyet salonu terk etti. Duruşma yarın 10.00'da devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması tamamlanarak 11 Kasım 2025 tarihinde 3 bin 809 sayfalık iddianame hazırlandı.

'İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü' davasının ilk duruşmasında Ekrem İmamoğlu, kendisine söz hakkı verilmemesine rağmen kürsüye yürüyüp izinsiz konuşmaya çalıştı. Mahkeme heyetinin uyarılara rağmen devam etmesi üzerine salonun boşaltılması kararı verildi. Mahkeme heyeti salonu terk etti. 13.30’a kadar duruşmaya ara verildi.

Yeniden başlayan duruşma 16.30 itibarıyla sona erdi. İmamoğlu dahil 407 sanığın yargılanmasına yarın devam edilecek. Duruşma sabah 10.00'da başlayacak.

142 EYLEM İÇİN 2 BİN YILA KADAR HAPİS CEZASI

İddianamede 'Örgüt lideri’ olarak adı geçen Ekrem İmamoğlu’nun; ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma’, ‘Rüşvet’, ‘Suç Gelirlerinin Aklanması’, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Dolandırıcılık’, ‘Kişisel Verilerin Kaydedilmesi’, ‘Kişisel Verileri Ele Geçirme ve Yayma’, ‘Suç Delillerini Gizleme’, ‘Haberleşmenin Engellenmesi’, ‘Kamu Malına Zarar Verme’, ‘Rüşvet Alma’, ‘Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma’, ‘İrtikap’, ‘Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama’, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’, ‘Çevrenin Kasten Kirletilmesi’, ‘Vergi Usul Kanunu’na Muhalefet’, ‘Orman Kanunu’na Muhalefet’ ve ‘Maden Kanunu’na Muhalefet’ suçlarını işlediği iddia edildi. İmamoğlu’nun 142 eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu için 'Bekleyemeyiz' dedi
Gündem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu için 'Bekleyemeyiz' dedi
Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki 3 isim hakkında 'Siyasal Casusluk' iddianamesi kabul edildi
Gündem
Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki 3 isim hakkında 'Siyasal Casusluk' iddianamesi kabul edildi

4 GÜN DEVAM EDECEK

Duruşmalar nisan ayı sonuna kadar haftanın 4 günü devam edecek. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’deki Marmara Açık Cezaevi Yerleşkesi'ndeki binada görülecek duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapılacak ardından da iddianamenin özeti okunacak. Daha sonra sanıkların savunmalarına geçilecek.


CHP’de 2 numaraların savaşı
Gündem
CHP’de 2 numaraların savaşı
İBB dosyasının kilit ismi Ertan Yıldız, Yeni Şafak’a konuştu: Gölge başkan ‘sistemi’ anlattı
Gündem
İBB dosyasının kilit ismi Ertan Yıldız, Yeni Şafak’a konuştu: Gölge başkan ‘sistemi’ anlattı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026