|

Sıra utanç duvarında

Lokmancı Kapısı'nın üstündeki köprüyü yıkma kararı alarak Rumları ters köşeye yatıran KKTC, şimdi duvarın yıkılmasını bekliyor.

Lefkoşa
00:00 - 31/12/2006 Pazar
Güncelleme: 00:11 - 31/12/2006 Pazar
Yeni Şafak
Sıra utanç duvarında
Sıra utanç duvarında

Lokmacı Barikatı'ndaki üst geçidin kaldırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Önceki gün gerekli keşiflerin yapılmasıyla başlayan çalışmalara bayram tatili dolayısıyla ara verilecek ve perşembe günü çalışmalara yeniden başlanacak. Köprü yıkılma değil sökülmek suretiyle kaldırılacak ve başka bir yere monte edilecek.

Birçok sivil toplum örgütü gibi köprünün kaldırılması kararını olumlu karşılayan KKTC Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Lokmacı Barikatı önünde etkinlik düzenledi. Lokma dağıtılan etkinlikte masalara, “Lefkoşa Bir Tanedir”, “Çözümde ısrarlıyız”, “Mazeret kabul etmiyoruz”, “Şimdi sıra duvarda” yazılı pankartlar konuldu.

Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos, köprünün yıkılmasına paralel olarak Ledra Yolu'nda bulunan Rum Milli Muhafiz Ordusu'nun (RMMO) denetimindeki duvarı 24 saat içerisinde yıkmaya hazır olduklarını söyledi.


RUMLARIN MAZERETİ KALMADI

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, köprünün kaldırılması kararının doğru olduğunu vurguladı ve Rum tarafının barikatla ilgili en önemli mazeretlerinden birinin ortadan kalktığını söyledi. Tulga, “Yeni mazeretler ileri sürülebilir ancak kabul etmeyeceğiz” dedi. Hürrem Tulga, Lokmacı Barikatı'nın açılmasıyla Lefkoşa'nın birleşeceğini ve bunun adanın birleşmesine katkı koyacağını söyledi



17 yıl önce