
Yeni teşvik sistemi, Türk sanayisinin en önemli problemi olan katma değerdeki yetersizliği azaltma ve cari açığın çözümüne ilişkin umutları arttırdı. Yeni sistemin, ihracat ve istihdam odaklı bir sanayileşme stratejisi üzerine kurulu ve yerli üretimi destekler nitelikte olduğunu söyleyen SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, söz konusu teşviklerin Türk ekonomisi için teşvik niteliğinde olduğunu belirtti. Kenan Yavuz, şu ifadeleri kullandı:
'Yeni teşvik sistemi, Türkiye ekonomi tarihinde bir devrim niteliğinde. SOCAR Türkiye olarak Petkim yarımadasında planladığımız yatırımlarımızı, yeni teşvik mevzuatı kapsamında hayata geçireceğiz. Böylelikle, Star Rafinerisi projemizin gerçekleşmesi hızlanacak ve kolaylaşacak. Yeni teşviklerle projelerimiz çok daha cazip hale gelmiş ve yatırımcı olarak elimizi güçlendirmiştir."
Yavuz, Petkim'deki Star Rafinerisi'yle Türkiye'nin net ithalatçı olduğu nafta, jet yakıtı, motorin gibi pek çok ürünü yerlileştireceklerini belirterek, "Böylece dövizimizin cebimizde kalmasını sağlayacağız' dedi. Yavuz, SOCAR Türkiye'nin 2017 yılına kadar yapacağı 17 milyar dolarlık yatırım sonucunda en büyük sanayi şirketi konumuna yükseleceğini, Türkiye'nin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine 5 milyar dolarlık katkı sağlayacağını söyledi.






