|

Sözde 'Ermeni Tasarısı'na karşı Türk tezi Avam Kamarası'nda

Mart ayı başında kabul edilen sözde 'Ermeni Tasarısı'na karşı, Türk Hakları Savunma Komitesi, Avam Kamarası'nı ziyaret etti

Yeni Şafak
00:00 - 15/07/2004 الخميس
Güncelleme: 14:54 - 25/05/2017 الخميس
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Galler'in Gweynedd bölge meclisinde, 4 Mart tarihinde kabul edilen sözde 'Ermeni Soykırım' tasarısının geri çekilmesi girişimleri devam ediyor. Konuyla ilgili girişimler için oluşturulan Türk Hakları Savunma Komitesi, Avam Kamarası'nı ziyaret ederek, milletvekilleriyle görüştü ve Türkiye'nin görüşlerini aktardı. Haluk Savaş, Günay Aydın ve N. Fatih Şener'den oluşan heyet ilk olarak Galler Milletvekili ve Plaid Cymru Partisi'nin Avam Kamarası'ndaki lideri Elfyn Llwyd ile görüştü. Tasarıdan daha önce haberi olmadığı için müdahale edemediğini kaydeden Llwyd, bundan sonra yapılacak girişimler karşısında Türkiye'nin yanında olacağını söyledi. Llwyn, geçtiğimiz günlerde Avam Kamarası'nda İşçi Partili Milletvekili Jeremy Corbyn tarafından imzaya açılan "Ermeni Soykırımı Önergesi"ne karşı, Türkiye'nin görüşlerini içeren bir önergeyi de kendisinin imzaya açacağını söyledi.

Araştırma sözü

Komite ikinci olarak, Londra Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan, Liberal Demokrat Parti North Southwark Milletvekili Simon Hughes ile görüştü. Önergeye imza atan 29 milletvekilinden biri olan Hughes, bundan sonra daha dikkatli davranacağını söyledi. Galler'in bağımsızlığını savunan siyasi partilerden Plaid Cymru'nun Gweynedd meclis grup başkanı olan Dafydd Iwan tarafından 4 Mart 2004 tarihinde verilen önergede, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Doğu Anadolu'da 1,5 milyon Ermeni'nin öldürüldüğüne dair iddialar yer almıştı.

  • MUSTAFA KÖKER


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    ٪d سنوات قبل