Yeni SPK Başkanı için Başbakan Yardımcısı Şener'in adayı Turan Erol'da mutabakat oluşmayınca Abdülkerim Emek ismi ön plana çıktı
6 yıldır Doğan Cansızlar tarafından yönetilen ve Cansızlar'ın 17 Kasım'da görevden ayrılmasıyla yeni patronunu bekleyen Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yeni döneme hazırlanıyor. SPK Başkanlığı'na atanacak isim konusunda belirsizlik sürerken, bu konuda fazla aceleci gözükmeyen hükümet farklı isimler üzerindeki çalışmasını sürdürüyor. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Bakanlar Kurulu'na halen SPK Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Turan Erol ismini önerdiği ancak bu isim üzerinde kabinede mutabakat oluşmadığı belirtiliyor. Bu durumda yeni SPK Başkanlığı için en güçlü adayın yine halen kurul üyeliğini yürüten Abdulkerim Emek olduğu belirtiliyor.
Abdulkerim Emek'in atama kararnamesinin hazırlandığı öğrenilirken, kulislerde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de Emek'i veto etmeyeceği yönündeki görüş ağırlık kazanıyor.
Öte yandan, boş olan diğer iki SPK üyeliği için Köşk'e gönderilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanı Mithat Hızlı ile TOBB'un adayı SPK uzmanı Yasin Aydın'ın kararnamesi ise henüz onaylanmadı. Bu iki ismin kararnamesini 10 gündür masasında bekleten Cumhurbaşkanı'nın, müstakbel SPK Başkanı'nın kararnamesini beklediği öne sürülüyor.
1879 yılında kurulmuş olan Alpha Bank AE, toplam 610 şubesi, 47,8 milyar avro aktif büyüklüğü ile Yunanistan'ın en büyük bankalarından biri konumunda. Banka, kurumsal ve bireysel bankacılık alanında Yunanistan ve Güneydoğu Avrupa bölgesindeki iştirakleri ile önemli bir finans kuruluşu durumunda.






