|

SSK'da katrilyonluk yolsuzluk

Yeni Şafak
01:00 - 7/12/1999 الثلاثاء
Güncelleme: 12:18 - 15/05/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İSTANBUL- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, SSK'nın 2000 yılı bütçesinin 5.2 katrilyon lira olduğunu belirterek, "SSK'da 1 katrilyon lira suiistimal, yolsuzluk ve israf var" dedi. İş ve İşçi Bulma Kurumu Bölge Müdürlüğü ile hastanelerde denetlemelerde bulunan Okuyan, denetlemeleri sonucunda karşılaştığı faturalar hakkında bilgi verdi. Okuyan, İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi`nden gelen bir faturada, bir hastanın, 1 günde ayakta 4 bin 303 kez muayene edildiğinin belirtildiğinin ve toplam fatura tutarının da 7.5 milyar lira olduğunun görüldüğünü kaydetti. Yine aynı hastaneden gelen bir başka faturada da, bir hastanın 1 günde tam 134 kere tomografisinin çekildiğinin görüldüğünü ifade eden Okuyan, fatura bedelinin ise 5 milyar 528 milyon lira olduğunu kaydetti.

SSK bilinçli olarak iflas ettirildi

Bu faturalar karşısında hayretini gizleyemediğini belirten Okuyan, bunların sadece devlet hastaneleri olduğunu, özel sektörde de bu tür faturalarla karşılaşılabileceğini kaydederek, şöyle devam etti: "Benim kişisel sezgime göre, SSK'da 1 katrilyon suiistimal, yolsuzluk ve israf var. SSK'nın 2000 yılı bütçesi ise 5.2 katrilyon lira. Yazık günah... Benim ek 1 katrilyon lira param olsa, 30 tane 1000 yataklı hastane yapar, SSK'lının sağlık problemini çözeriz. 32 milyon insanın sağlığını muhatap ettiği müessese, iflas etmiştir. SSK'da işler zor değil, bilinçli olarak zorlaştırılmış. Kompütüre geçilse, israf, yolsuzluk ve suiistimaller yüzde 10'a iner."

Büyük gürültü kopacak

Okuyan, "Kurumda çok şaibeli işler yapılmış. Fazla ödemeler ve ilaç alımı olmadan yapılan ödemelerle ilgili iddialar var. Şu anda bunların tespiti yapılıyor. Önümüzdeki günlerde çok ses gelecek. Eğer ses gelmese, kendimizden şüphe etmemiz lazım" diye konuştu.

Süreyyapaşa'da 'kepazelik'

Maltepe'de bulunan SSK Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ni de ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Okuyan, hastanenin içinde bulunduğu durumu "kepazelik" olarak nitelendirdi. Hasta blokları ile mutfak ve yemekhane bölümünü denetleyen Bakan Okuyan, Başhekim Dr. Yaşar Yalçınkaya'ya dönerek, "Buraya sağlam giren, hasta çıkar. Nedir buranın hali? Burası pastane olsa belediye kapatır ve bir daha açılamaz" diye konuştu. Okuyan, İstanbul'un göbeğinde bulunan bu hastanenin 2 bin 200 olan yatak kapasitesinin 1400'e düştüğünü, açık bölümlerinin ise "rezalet görünümünde" olduğunu söyledi. Son 6 ay içinde 35 ilde yaklaşık 70 hastaneyi gezdiğini belirten Okuyan, "Gördüklerim içinde en berbat halde bulduğum hastanelerden biri bu" dedi. ------- ARA BASLIK ------------------



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل