|

Suikastçi de ankesörden çıktı

Darbe girişiminde suikast timini yöneten eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş de ankesörcü çıktı. Örgüt üyeleri tarafından 4 ayrı telefondan 11 kez arandığı belirlenen Sönmezateş, FETÖ’cü değil darbeci olduğunu iddia ediyordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:47 - 28/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Gökhan Şahin Sönmezateş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi suikast girişiminde bulunacak askerleri yönetiyordu.
Gökhan Şahin Sönmezateş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi suikast girişiminde bulunacak askerleri yönetiyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki ankesörlü telefonla haberleştiklerini belirlediği mahrem imamlar hakkında gözaltı kararı aldı. Soruşturma kapsamında, haklarında daha önce idari ve adli işlem yapılan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 1 tuğgeneral, 2 binbaşı, 31 yüzbaşı, 30’u pilot 65 üsteğmen olmak üzere toplam 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast girişimi için Marmaris’e giden darbeci askerleri yöneten eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in de örgüt mensuplarıyla, ankesörlü telefonlar ile büfe telefonlarından haberleştiği tespit edildi.

11 KEZ ARANMIŞ

“Ankesörlü telefon soruşturması” olarak da adlandırılan soruşturma kapsamında, eski tuğgeneral Sönmezateş’in 2012’de dört ayrı kontörlü telefondan 11 kez arandığı belirlendi. Bunun üzerine Sönmezateş de soruşturmaya şüpheli olarak dahil edildi. Soruşturma kapsamında, örgütün, kontörlü ve ankesörlü telefonlarla aramalarda farklı telefonların kullanılması yönünde talimatı olduğu belirlendi. Örgüt üyeleriyle ankesörlü telefonla haberleşen Sönmezateş’in suikast talimatını buradan alabileceği değerlendiriliyor.

DARBECİYİM FETÖ'CÜ DEĞİLİM

Sönmezateş savunmalarında, "Darbeciyim, isterlerse idam etsinler ama FETÖ'cü değilim" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca eşine de mesaj gönderdiği ve darbeci olduğu için kendisinden boşanmasını istediği de ortaya çıkmıştı.

#Suikast
#FETÖ
6 yıl önce