|

Süleyman Şah tehdit altında

Türkiye''nin kendi sınırları dışındaki tek vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi, İŞID tehdidi altında. Bölgedeki Arap aşiret liderlerinden alınan bilgiye göre, IŞİD, dün gece itibari ile bin 100 militanını, 36 Mehmetçiğin nöbet tuttuğu Süleyman Şah Türbesi etrafında konuşlandırdı.

Çetiner Çetin
00:00 - 30/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:21 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Süleyman Şah tehdit altında
Süleyman Şah tehdit altında

Kürtlerin yoğun yaşadığı Kobani bölgesine yönelik acımasız saldırılarını arttıran İŞID''e karşı ABD''nin başını çektiği koalisyon güçleri hava operasyonlarını sürdürürken, Türkiye''nin hava operasyonlarının yetersiz olduğunu ifade etmesi, IŞİD'i harekete geçirdi. Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İŞID, 3 günden bu yana Türkiye''nin kendi sınırları dışındaki tek vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi etrafında militan yığınağı yapıyor. Kaynaklar, İŞID''in türbe etrafında bin 100 militanını konuşlandırdığını ileri sürüyor. Türbeye yönelik bir saldırı yapabileceği ve burada görevli 36 askerimizi rehin alabileceği iddia edilen İŞID''in kendilerine yönelik olası bir operasyona karşılık, türbeye giden en kritik boğaz sayılan Cadde Köyü''nü elinde tuttuğu ve 420 militanını bu bölgede konuşlandırdığı öğrenildi.

KRİTİK YOLU TUTTU

Türbeye yönelik bir saldırı durumunda TSK''nın Türkiye sınırından türbeye geçiş için Cadde Köyü yol güzergahını kullanacağını hesap eden İŞID militanlarının bölgede lojistik yığınak yaptığı bilgisi ulaştı.

ABD savaş uçaklarının, dün akşam IŞİD örgütünün Musul''daki mevzilerine gerçekleştirdiği hava saldırılarında, IŞİD''li Ebu Enes''in öldürüldüğü bildirildi.

İŞID KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

IŞİD''e karşı oluştulan Nebii Yunus Birlikleri Sorumlusu Sad Cuburi, IŞİD emirlerinden Ebu Enes Kurdi''nin, dün akşam savaş uçaklarının gerçekleştirdiği saldırıda öldürüldüğünü belirtti. Cuburi, Musul''un Mahmur, Hazır, Kuşafe bölgelerine yapılan hava saldırılarında, birkaç örgüt emirinin yanısıra çok sayıda örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Türkiye dışındaki tek vatan toprağı

Suriye'nin Halep ilinin Karakozak Köyü sınırları içerisinde bulunan Süleyman Şah Türbesi, Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki tek vatan toprağı. Bu nedenle sembolik ve stratejik bir öneme sahip.

9 yıl önce