|

Sur'da PKK'lılar güvenlik güçlerine yalvardı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde köşeye sıkışan PKK'lı teröristler güvenlik güçlerine, "Artık çatışmak istemiyoruz. Koridor açın gidelim" teklifinde bulundu. Güvenlik güçleri de, "Ya tes­lim ola­cak­sı­nız ya da öle­cek­si­ni­z" cevabı vererek teklifi reddetti.

Yeni Şafak
09:55 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:03 - 6/01/2016 Çarşamba
Diğer

Ağır ik­lim ko­şul­la­rı­nı hi­çe sa­ya­n askerlerimiz, Sur so­kak­la­rın­da ka­ça­cak de­lik ara­yan te­rö­rist­ler­e göz aç­tır­mı­yor.



PKK'nın 'öz yönetim' talebi ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde açtığı hendekler ve kurduğu barikatları kaldırmak için uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı 35 günü geride bıraktı. Bugüne kadar etkisiz hale getirilen eli kanlı PKK'lı sayısının 50'yi geçtiği ilçede, güvenlik güçlerinin aralıksız sürdürdüğü operasyonlar nedeniyle terör örgütü elemanları iyice köşeye sıkıştı. Eksi 17 dereceye kadar düşen soğuk kış nedeniyle de PKK'lıların hareket kabiliyeti iyice azaldı.



Bugün'ün haberine göre, Sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallelerde konuşlanan PKK'lılar, çevrelerinin tamamen sarılarak ablukaya alınmaları nedeniyle mühimmat sıkıntısı da çekmeye başladı. Açlık, soğuk, hastalık, yaralılarını tedavi edememe ve operasyonların aralıksız sürmesi nedeniyle kuşatma altındaki PKK'lılar, güvenlik güçlerinden koridor açılmasını istedi.



"Ya teslim olacaksınız ya da öleceksiniz
"


Sayıları yaklaşık 35-40 olan silahlı PKK'lılar , operasyonları yürüten birimlere 'Koridor açın buradan çıkalım. Artık çatışmak istemiyoruz' diye haber gönderdi. Güvenlik güçleri ise 'Ya teslim olacaksınız ya da öleceksiniz. Koridor açılması söz konusu değil' diyerek talebi reddetti.


#diyarbakır
#sur
#terörist
#pkk
8 yıl önce