|

Suzuki Türkiye Avrupa'da birinci

Suzuki Avrupa Başkanı Minoru Amano, 25. yılını kutlayan Suzuki Türkiye'nin heyecanı ve başarısıyla Avrupa'nın en iyisi olduğunu söyledi

Mediha Olgun
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 22:53 - 23/07/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Suzuki Türkiye Avrupa'da birinci
Suzuki Türkiye Avrupa'da birinci

Türkiye'nin ilk otomobil distribütörlerinden Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş, 25'inci yılını Çırağan Sarayı'nda düzenlenen bir törenle kutladı. Suzuki'nin Japonya'daki üst düzey yöneticilerinin ve Suzuki Avrupa Başkanı'nın da katıldığı kutlamada konuşan Suzuki Avrupa Başkanı Minoru Amano, Suzuki Türkiye'nin Avrupa'nın en iyisi olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE İNANIYORUZ

25 yıldır Haco Grubu ile aralarında kopmaz bağlarla bağlanan derin dostluk ve yakınlık olduğunu belirten Amano, 'Hep beraber çeyrek asırdan beri Türk ekonomisine hizmet ediyoruz. Ben inanıyorum çeyrek asırlar boyunca da Suzuki, Türkiye'de varlığını sürdürecektir” dedi. Suzuki Türkiye'nin Avrupa'nın en iyisi olduğunu belirten Amano, “Geçen 25 yılda her zaman Türk ekonomisine güvendik ve yatırım yapmaktan kaçınmadık. Hep beraber çeyrek asırdan beri Türk ekonomisine hizmet ediyoruz. Ben inanıyorum çeyrek asırlar boyunca da Suzuki, Türkiye'de varlığını sürdürecektir” dedi. Törende konuşan Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi ise, geçen 25 yılda Türk otomotiv sektöründe yer almaktan ve Türk insanına hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti. 25 yıl önce Türkiye'de otomotiv sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Suzuki'nin distribütörlüğünü aldıklarını belirten Hakverdi, aradan geçen çeyrek asırda Suzuki'yi Türk halkının sevdiğini ve benimsediğini anlattı.

ÜLKEME GÜVENDİM

25 yıl içinde bazı dik yokuşları hızlı geçtiklerini, bazen de zorlandıklarını ifade eden Hakverdi, “Ama ettiğimiz yeminden dönmedik, evladımızı 25 yaşına getirdik. Geçen bu süre zarfında gün geldi ekonomimiz olumsuz sinyaller verdi, gün geldi siyasi belirsizlik ortamı oldu. Ama ben her zaman ülkeme güvendim. Çünkü ülkemin genç, dinamik ve tıpkı son Avrupa Şampiyonası'nda herkese bir kez daha gösterdiğimiz gibi yenilgiyi hiçbir zaman kabul etmeyen bir yapısı var” dedi. Hakverdi, çeyrek asırdır Türk insanına verdikleri hizmeti edindikleri tecrübeyle, çok daha fazla çalışarak ve yeni başarılara imza atarak devam ettireceklerini belirtti.


Katlanarak büyüyen başarı

Suzuki Türkiye'nin Şişli'deki küçük bir ofiste başlayan serüveni başarılarla dolu. 2007 yılında satış grafiğinde yüzde 40 artış yaşayan şirket, Ocak-Nisan 2008 döneminde bin adet toptan, bin adet de perakende satış gerçekleştirdi. Bu yıl içindeki hedef ise toptan ve perakende satışlarda toplam 5 bin adede ulaşmak. Dünyanın 12'nci büyük otomobil üreticisi Suzuki'nin, 2007'de tüm dünyadaki satışı ise 2 milyon 350 bin adet.

16 yıl önce