|

Tantan, Ecevit'e 'ittifak' önerdi

Tantan, Özkan-Cem-Derviş, üçlüsünün başlattığı yeni oluşuma karşı Ecevit'e ittifak önerdi.

Yeni Şafak
00:00 - 13/07/2002 Cumartesi
Güncelleme: 12:03 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İçişleri eski Bakanı ve Yurttaşlık Hareketi Lideri Sadettin Tantan, Özkan-Cem-Derviş ittifakına karşı Başbakan Ecevit'e işbirliği önerdi. Ecevit, Tantan'ın işbirliği teklifini kabul etti. Tantan'ın Özkan ve ekibinin yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları konusunda Ecevit'e yardım sözü verdiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı döneminde yaptığı operasyonlarla yıldızı parlayan ancak bu operasyonlar sebebiyle görevinden alınan Sadettin Tantan, Ecevit'e işbirliği önerisinde bulundu. Dün akşam saatlerinde Başbakanlık konutuna arka kapıdan giren Tantan, Başbakan Ecevit'le bir saate yakın bir görüşme yaptıktan sonra konuttan ayrıldı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel ve Devlet Bakanı Tayfun İçli'nin de hazır bulunduğu görüşmede Tantan, Özkan-Cem ve Derviş'in başlattığı yeni oluşumun dış kaynaklı bir hareket olduğunu belirterek bu harekete karşı ulusalcı bir hareketin başlatılması için Ecevit'e öneride bulundu. Ecevit, Tantan'ın işbirliği önerisine kabul ederken, önümüzdeki günlerde Tantan'ın DSP'ye katılabileceği öğrenildi. Tantan, Ecevit'le görüştükten sonra Gürel'in makam aracı ile Konut'tan ayrıldı. Gürel, Tantan ve İçli daha sonra ayrıntıları akşam yemeğinde ele aldılar.

18 Nisan seçimlerinde DSP'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklifi alan ancak Yılmaz'ın izin vermemesi üzerine ANAP'ta kalan Tantan, Yılmaz tarafından İçişleri Bakanlığı görevine getirildikten sonra, ilk kabine değişikliğinde görevinden alındı. Tantan, başlattığı operasyonların ANAP'ın üst düzey yöneticilerine kadar uzanması üzerine Yılmaz tarafından görevinden alınmıştı. Devlet Bakanlığı görevine getirilmesi üzerine hem bakanlık görevinden hem de ANAP'tan ayrılan Tantan, Yurttaşlık Hareketi'ne başlatmıştı. Yılmaz ve Özkan arasındaki yakın ilişkiyi iyi bilen Saadettin Tantan, Yurttaşlık Hareketi'nin başlattıktan sonra Özkan'la bağlarını tamamen koparmıştı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce