|

'Teke Zortlatması' Guinnes'e aday

Burdurlular hummalı bir şekilde rekor denemesi için hazırlanıyor. İlde 12 bin kişinin sunacağı "Teke Zortlatması" ve "9/8'lik Oyunlar" sergilenerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek denenecek.

Yeni Şafak
00:00 - 17/07/2005 Pazar
Güncelleme: 14:03 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Burdur'un, 12 bin kişinin sunacağı "Teke Zortlatması" ve "9/8'lik Oyunlar" adıyla bilinen yöresel halkoyunu gösterisiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için provalara, Vali Can Direkçi'nin de katılımıyla başlandı. Folklor İl Temsilcisi Eşref Yurdasiper'in gözetiminde, Burdur Gazi Atatürk Stadı'nda başlayan provalara, Vali Can Direkçi, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Alp, CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, Emniyet Müdürü Ekrem Sevindik, kamu kurumlarının amirleri ve halkoyunları ekipleri katıldı.

Provalarda iyi performans sergilediği görülen Vali Direkçi, kentin tanıtım eksikliğinin altını çizerek, kırılması hedeflenen rekorla Burdur'un adını dünyaya duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

Burdur'un "dededen kalma" büyük bir kültüre sahip olduğunu ve bu kültürün dünyayla paylaşımının sağlanması gerektiğini belirten Direkçi, "Bu çerçevede rekoru deneyeceğimiz 25 Eylül'de, il içinde ve dışındaki Burdurluları Gazi Atatürk Stadı'na bekliyorum" dedi. Bu arada, Burdur'u her yıl ziyaret eden Japon Kültür Bakanlığı yetkililerinin, rekor denemesinin yapılacağı gün destek vermek üzere ile gelecekleri bildirildi.
BURDUR (A.A)


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce