|

Tekin: Sorun çıkaranyöneticiyi bize bildirin

Milli Eğitim Bakanı Tekin, meslek liseleri öğrencilerinin geçiş haklarına kimsenin engel olamayacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 10/09/2002 Tuesday
Güncelleme: 15:32 - 18/05/2017 Thursday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

Tekin: Sorun çıkaran yöneticiyi bize bildirin
----------------------- spot -------------------------

Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin, meslek liselerinin hazırlık ve dokuzuncu sınıfından normal liselere geçiş yapılabileceğini belirterek, "Eğer bu geçişler kabul edilmiyorsa, mağdurlar bunu bildirilsinler gerekeni yaparız" dedi. Ulusal Eğitime Destek Kampanyası'nın ikincisi dün düzenlenen törenle başladı.

Törene, kampanyaya öncülük eden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin ve Devlet Bakanı Melda Bayer katıldı. Törende konuşan Semra Sezer, kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulundu.


'Takipçisi olacağım'

Tören çıkışında Yeni Şafak'ın, meslek lisesi öğrencilerinin normal liselere geçişinin serbest bırakılmasına rağmen okul müdürlerinin bu geçişleri kabul etmemesiyle ilgili sorularına cevap veren Bakan Tekin, "Eğer bu geçişler kabul edilmiyorsa, mağdurlar bunu bildirilsinler gerekeni yaparız. Sorun varsa çözeriz" dedi. Kendisinin çok net ifadeler kullandığını vurgulayan Bakan Tekin, "Beni artık tanıyorsunuz. Yapacağım işlerin sonuna kadar takipçisiyim" diye konuştu.

"Bizim iki tip liselerimiz var; birincisi genel liseler, ikincisi de meslek liseleri. Bu iki liseden birbirine geçişe kesinlikle izin verilmiyordu. Ailelerin ve öğrencilerin ruhsal mutsuzlukları vardı" diyen Tekin, genel liseler, endüstri meslek liseleri ile diğer liselerin hazırlık veya dokuzuncu sınıfında, yanıldığını anlayan, mesleklerine uygun olmadığını gören her öğrencinin istediği liseye geçebileceğini bildirdi.



----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 years ago