|

Terörden alındılar

Zeytin Dalı’na yönelik söylemleri nedeniyle TTB hakkında başlatılan soruşturmada bazı yetkililer hakkında yakalama kararı çıktı. Birliğin başkanı Raşit Tükel dahil 10 Merkez Konseyi üyesi terörle mücadele kapsamında gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 31/01/2018 mercredi
Güncelleme: 10:37 - 31/01/2018 mercredi
Yeni Şafak
Birliğin başkanı Raşit Tükel
Birliğin başkanı Raşit Tükel

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik söylemleri nedeniyle Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri haklarında soruşturma başlatmıştı. Afrin operasyonu için “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” paylaşımı yapan Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik başlatılan soruşturmada 11 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi.

10 MERKEZ KONSEYİ ÜYESİ GÖZALTINDA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, TTB yetkilileri hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu uyarınca yürütülen soruşturma kapsamında, dün sabah itibarıyla yasal işlem başlatıldı. Yakalama kararı çıkarılmasının ardından Ankara merkezli 8 ilde gözaltı, arama ve el koyma işlemleri yapıldı.

ANKARA’YA GETİRİLDİLER

Soruşturma kapsamında, TTB Başkanı Prof. Dr. Mehmet Raşit Tükel, Merkez Konsey üyeleri Prof. Dr. Mustafa Taner Gören, Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Dursun Yaşar Ulutaş, Hande Arpat, Şeyhmus Gökalp, Funda Obuz, Ayfer Horasan, Sezai Berber, Sinan Adıyaman ve Selma Güngör hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Diğer illerde gözaltına alınanlar, soruşturmanın merkezi Ankara’ya getirildi.


Hainlik!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyelerine yönelik soruşturma ve gözaltı kararına ilişkin siyasi isimler de açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yapılan açıklamanın ifade özgürlüğüyle ilgisi olmadığını belirterek, “Bu çıkış, ifade özgürlüğü değil, bilakis terörü arkalamak, onlara arka çıkmak anlamına geliyor. Bu yapılan, tek kelimeyle hainliktir” dedi. n TTB’nin harekatla ilgili yayımladığı bildirinin tüm sağlık camiasını yaraladığını belirten Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise “TTB'nin böyle bir açıklama yapmaya hakkı yok. Bunun elbette ki hukuki sorumluluğu vardır.” dedi. n Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, “Bu, fikir hürriyeti ya da görüş açıklamanın ötesinde. Terör örgütlerini destekler şekilde açıklama yapmanın elbette bir bedelinin olması gerekir” dedi.

  • CHP bildiğiniz gibi!
  • CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin, “Bu tür davranışlar toplumun tümünün desteklediği Afrin Operasyonu’na gölge düşürür. Çünkü şu algıyı beslemiş olursunuz; ‘Bir yerde bir hata yapıyoruz, bu hatayı kimse bilmesin.’ Ortada bir hata yok. İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilirler” diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise “TTB’ye yapılan bu açık saldırının, ifade özgürlüğüne bir saldırı olduğunun altını çiziyoruz” dedi.


#TBB
#Raşit Tükel
il y a 6 ans