|

Teröre inat dışarı çıkın

Başbakan Davutoğlu, kaos ve kriz bekleyenlere izin vermeyeceklerini belirterek, teröre karşı birlik mesajları verdi. Davutoğlu, “Bireysel ve toplumsal psikolojimiz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklarımıza çıkalım. Karanlığa mum yakarak, şiddeti merhametle, nefreti daha fazla muhabbetle yeneceğiz” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:25 - 30/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

AK Parti Meclis Grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, başta Türkiye olmak üzere yaşanan terör olaylarını yapanların insanlık düşmanı olduğunu belirterek, herkesi teröre karşı sokaklara davet etti. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:


Son bir ayda terör kanlı yüzünü, coğrafya farkı gözetmeksizin kendini bir kez daha gösterdi. Ankara, İstanbul, Brüksel, Bağdat, şimdi de Lahor... Bu kanlı şebekeler kıta, bölge, ülke, halk ayırımı yapmıyor. Bu kanlı şebekeler, otobüs durağı, cadde, havaalanı, stadyum, lunapark ayırımı yapmıyor. İsimleri, kimlikleri farklı olabilir ama hepsi insanlık düşmanıdırlar. Bütün insanlığın, daha fazla geç olmadan terör karşısında aynı kararlılıkla yekvücut olması lazım.



HAYATA KARIŞALIM


Herkes maneviyatını, moralini en yüksek düzeyde tutarak, hayata karışmalıdır. Onlar bizi hayattan koparmak istiyorlar, biz onlara rağmen hayata karışmalıyız. Herkes sokağa, caddeye, bulvara, meydana, büyük bir özgüvenle çıkmalı ve kucaklaşmalıdır. Karanlığı mum yakarak, şiddeti merhametle, nefreti daha fazla muhabbetle yeneceğiz.



EN GENİŞ DAYANIŞMA


Kaosa, teröre, şiddete, nefrete geçit vermeyeceğiz. Mutlaka en geniş anlamda dayanışma içinde olalım. Bireysel ve toplumsal psikolojimiz için moral ve motivasyonumuz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklarımıza çıkalım. Bu sokaklar bizim, bu diyar, bu şehirler, bu insanlar bizim. Hiç gitmediğimiz kadar esnafımızın yanına gidelim.



EVLERE KAPANMAYIN


Hiç sormadığımız kadar komşularımızın halini, hatırını soralım. Hiç dayanışma yapmadığımız kadar dayanışma içine girelim. Sakın ola ki evlerimize, mahallelerimize kapanmayalım. Yolda gördüğümüz herkese selam verelim. Herkes birbiri ile selamlaşsın.



MODERN MOĞOLLARA İNAT


Bu teröristlerin şehirlerimize bıraktığı tahribat ortada. O teröristleri nasıl o şehirlerden söküp atıyorsak teröristlerin yakıp yıktığı şehirlerimizi de yeniden inşa edeceğiz. Medeniyet düşmanlarına inat, modern Moğollara, barbarlara inat inşa edeceğiz. Kısa bir sürede terör örgütünün tahribatının izlerini şehirlerimizden sileceğiz. Altyapısıyla üstyapısıyla eskisinden daha iyi, daha yaşanabilir şehirler inşa edeceğiz.



SADECE KURULTAY YAPARLAR


Türkiye'de milli ve yerli bir muhalefet maalesef yok. Ayak oyunlarını, çelme takmayı, engellemeyi, hatta hakaret ve iftirayı maharet sayan bir muhalefet var. Daha vahimi, bunu siyaset sanan bir muhalefet var. Biz her şeyde rekor kırdık, onlar sadece kurultay yapmada rekor kırdılar. Ya kurultay yapıyorlar ya da kurultay tartışması yapıyorlar; iki gündemleri var. Bunlar siyaset yapmayı, bu millete hizmet etmeyi bir türlü öğrenemediler.







Koalisyonunuz hayırlı olsun


Türkiye'nin bir muhalefet sorunu olduğunun artık tüm kesimlerin ortak kanaati haline geldiğini belirten Davutoğlu, “Demirtaş, yanına yandaş aradığı için de Kılıçdaroğlu'na çağrılarda bulunuyor, Kılıçdaroğlu da sükut ediyor. Aslında bunlar Baas ideolojisinin Türkiye temsilcileridir. Birisi Türk Baası CHP, birisi Kürt Baası HDP. İki Baas kardeşliği yerli ve milli AK Parti'ye karşı. Onların koalisyonu hayırlı olsun. Milletimiz yanımızdaysa yedi düvel karşımızda olsa ne yazar, CHP ve HDP bütün güçlerini birleştirseler ne yazar, Kandil'de bütün sol örgütler PKK ile işbirliği yapsa ne yazar. Milletimiz yanımızdaysa bunların orkestrasyon şefliğini yapan paralel çete dünyanın her yerinde fitne yapsa ne yazar" dedi.



Davutoğlu, “Şer ittifakının diliyle konuşmakta hiçbir beis görmüyorlar. CHP'nin paralel yapının ipoteği altına girdiği artık netleşmiştir. Siyasi söylemlerini bile onlardan ödünç alarak, siyaset yapamaz hale geldiler, onların sözcüsü haline geldiler" diye konuştu.



Pazarlık yok


Davutoğlu, en büyük reformlarının ve millete en büyük vaatlerinin yeni anayasa olduğuna işaret ederek, “Allah'ın izniyle verdiğimiz diğer sözleri nasıl yerine getirdiysek, milletimize verdiğimiz yeni anayasa sözümüzü de mutlaka yerine getireceğiz. İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini genişleten, milleti değil devleti tanımlayan, güçler ayrılığını tahkim eden, yetki ve sorumluluk dengesinin iyi kurgulandığı, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü anayasa için gereken her türlü adımı kararlılıkla atacağız.



HAZİRANDA MECLİS'TE


Önümüzdeki 1-1,5 ay içinde, en geç 2 ay içinde yazım çalışmaları tamamlanıp, ortaya çıkan taslağı yetkili kurullarımızda tartışıp olgunlaştıktan sonra, nasip olursa en geç haziran ayında Meclisimize sunmuş olacağız. Burada hiçbir pazarlık söz konusu değildir. Meclis'ten de vizeyi alarak milletten onay almak üzere meydanlara, milletimize koşacağız" dedi.



Türkiye'ye muhalefet


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli olarak topluma güvensizlik duygusunu aşılamaya çalıştığını belirten Davutoğlu, “Aslında kendi psikolojisini yansıtıyor. Sürekli olarak Türkiye'yi zaaflar ülkesi olarak lanse ediyor ya aslında aynaya bakıyor. Kendisinin siyasi tarihi zaaflar ve yenilgiler tarihidir. Terör örgütlerine esaslı tek bir laf söylemeden, sürekli olarak devleti ve hükümeti yıpratmaya çalışıyor. Bunun muhalefet yapmakla bir ilgisi yok. CHP paralel yapıyla, marjinal silahlı sol örgütlerle ittifak yaparak sadece AK Parti'ye muhalefet yapmış olmuyor, aynı zamanda Türkiye'ye muhalefet yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 'yeni CHP' diyerek geldiği parti başkanlığında eski CHP'den bile geriye düşmüştür; siyaset kurumunun önemini, değerini kavrayamamıştır" dedi.



Foto muhabiri Sarı






Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Grup Toplantısı'nda fotoğrafçılığa merak saldı. Bir ara fotoğraf makinesini eline alıp önce, kendine poz veren kadın milletvekillerini çeken Bakan Sarı, daha sonra kendisini çeken foto muhabirlerinin fotoğrafını çekti.






#Başbakan Davutoğlu
#kaos
#terör eylemleri
#Fatma Güldemet Sarı
8 yıl önce