|

Teröristin eşi her şeyi biliyormuş

Reina'da 39 kişiyi katleden Abdulkadir Masharipov'un eşi Zarina Nurullayeva'nın saldırıdan haberdar olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:30 - 4/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Abdulkadir Masharipov
Abdulkadir Masharipov

İstanbul Başsavcılığı'nca Reina saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında saldırgan Masharipov'un eşinin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Şüphelilerden saldırganın olaydan sonra gittiği Mölcer Kafe'nin sahibi Tuersung Xıanmıxıdıng ve saldırganın eşini Pendik'e götüren Bakhtiiar Abdurashıdov'un ayrıca 'Nitelikli kasten öldürme suçuna yardım' suçundan tutuklanması istendi. İki şüphelinin evinde 309 bin 380 dolar ele geçirildi.



SALDIRIDAN SONRA SİLAH GÖTÜRDÜ


Abdurashıdov'un Masharipov'a kaçma sırasında yardım ettiği belirtildi. Masparipov'un eşi ve iki çocuğuyla iki şüpheliyi daha Esenyurt'ta saklandıkları evden alarak, Pendik'teki Yabancı Savaşçılar Evi'ne (YSÇ) götürdü. Saldırıdan sonra 3 Ocak günü Abdurashıdov, saldırgan Masharipov ve saldırının planlamasında önemli rol oynayan Baro kod isimli örgüt mensubu ile buluştu. Abdurashıdov, ikisine de birer adet tabanca teslim etti. 1 Ocak saat 01:30 sıralarında Zarina Nurullayeva'nın eşi şüpheli Masharipov tarafından “Buralarda kalırsanız zarar görürsünüz” demesi üzerine evden ayrılarak DAEŞ militanlarınca Esenyurt'taki YTS evine götürüldüğü belirlendi.



BURSA'DA 13 DEAŞ ÜYESİ TUTUKLANDI


Savcılığın sevk yazısında Masparipov'un eşi Nurullayeva'nın eylemden önceden bilgi sahibi olduğu belirtildi. Şüpheli İslam Magomedov ve Adili Salimu'nun saldırıdan sonra Masparipov'un eşinin saklandığı Pendik'deki evin çevresinde gözcülük yaptığı tespit edildi. İki şüpheli de gözcülük yaptığı sırada yakalandı. Magomedov cep telefonunun açılış şifresini vermek istemedi. Hafıza kartında örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Bursa'da da Ortaköy'deki terör saldırısına ilişkin çalışmalar kapsamında terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları belirlenen 13 yabancı uyruklu tutuklandı.



#İstanbul Başsavcılığı
#Reina saldırısı
#Abdulkadir Masharipov
7 yıl önce