|

Teslim olanların çoğu çocuk

2013-2018 yılları arasında teslim olan 2 bin 700 teröristin yüzde 60’tan fazlasının 18 yaşından küçük olduğu ortaya çıktı. Örgüt dağa çıkarttığı çocukları çatışmaya sokup ön saflarda canlı kalkan olarak kullanıyor.

Yasamin Asan
04:00 - 22/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:30 - 22/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Çocukların yüzde 20’si ideolojik aşılamayla kandırılarak veya kaçırılarak terör kamplarına götürülüyor.
Çocukların yüzde 20’si ideolojik aşılamayla kandırılarak veya kaçırılarak terör kamplarına götürülüyor.

Terör örgütü PKK’ya katılım bitme noktasına geldi. Türkiye içinden bölücü örgüte katılım ciddi oranda azalırken, PKK/PYD-YPG, sistematik olarak çocukları devşirerek örgüte katıyor. PKK/PYD-YPG özellikle çocukları militan kaynağı olarak kullanıyor. Çocukların yüzde 20’si ideolojik aşılamayla kandırılarak veya kaçırılarak terör kamplarına götürülüyor.

DÜNYA SKANDALA SEYİRCİ

Avrupa’nın desteğini de ardına alan terör örgütünün çocukları kirli eylemlerinde kullanmasını, sözde medeni ülkeler ve insan hakları savunucuları da izlemekle yetiniyor. Tüm baskılara rağmen bölücü örgüt kandırıp dağa çıkarttığı çocukları da artık elinde tutamıyor. 2013-2018 yılları arasında teslim olan 2 bin 700 teröristin yüzde 60’tan fazlasının 18 yaşından küçük olduğu ortaya çıktı.

KUNDAKLAMA KEŞİF, İSTİHBARAT

PKK/PYD-YPG terör örgütü 15 yaşından küçük çocukları çatışmaya sokuyor. Örgüt, ön safa itip canlı kalkan yaptığı çocukları kundaklama, keşif ve istihbarat için kullanıyor. PKK, kaçırdığı 12 yaşındaki çocukları bile silahlı eylemlerde kullanmaktan çekinmiyor. Örgüt, ürettiği uyuşturucunun önemli bölümünü Türkiye ve Avrupa’da çocuklara sattırıyor.

  • Teröre okul paravanı
  • Terör örgütü PKK/PYD-YPG, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bazı ilkokulları cephanelik ve askeri barınak olarak kullanıyor. Öğrencileri kalkan yapan PKK/PYD-YPG, ABD desteğiyle işgal ettiği topraklarda çocukları daha rahat kullanıyor. Örgüt yöneticileri, terör kamplarında 12 yaşından küçük kız çocuklarına bile tecavüz ediyor.
#Terörist
#PKK
5 yıl önce