|

TRT Şeş bi heyr be

Başbakan Erdoğan test yayınına başlayan TRT-6 Kürtçe TV'ye özel röportaj verdi. Erdoğan, röportajın sonunda Kürtçe “TRT-6 hayırlı olsun” manasına gelen “TRT Şeş bi heyr be” dedi.

Erhan Seven
00:00 - 30/12/2008 Salı
Güncelleme: 02:17 - 30/12/2008 Salı
Yeni Şafak
TRT Şeş bi heyr be
TRT Şeş bi heyr be

Başbakan Tayyip Erdoğan, TRT'nin Kürtçe yayına başlayan TRT-6 televiz-yonuna verdiği röportajda Kürtçe olarak hayırlı olsun dedi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bir ihtiyacının karşılandığını ve bölge insanına katkıda bulunacak bir yayın olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında birkaç Kürtçe kelime kullanarak bölge halkını selamladığı öğrerildi. Erdoğan'ın konuşmasının kanalın yayına resmi olarak başlayacağı 1 Ocak'ta yayımlanacağı belirtildi.

HAYIRLI OLSUN

Televizyonun resmen açılacağı 1 Ocak tarihinde kullanılmak üzere Başbakan Tayyip Erdoğan, bakanlar, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, milletvekilleri, akademisyenler ve sanatçılarla röportajlar yapıldı. Başbakan Erdoğan önceki gün verdiği röportajda, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Erdoğan, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve demokratikleşme yönünde atılan adımları anlattı. Erdoğan, röportajın sonunda Kürtçe “(TRT ŞEŞ BI HEYR BE); TRT-6 hayırlı olsun' dedi. Erdoğan'ın röportajı 10 dakika sürdü.

YAYIN TARİHİ 1 OCAK

1 Ocak tarihinde 24 saat yayına başlayacak olan televizyonun şu anda test yayını devam ediyor. Televizyonun test yayınında, Kürtçe türkü ve şarkılar ile röportajlara yer veriliyor. Röportajlarda, “TRT'nin Kürtçe yayına başlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu yöneltiliyor. Röportajlarda, Kürtçe bilmeyen kişilerin konuşmasının üzerine Kürtçe ses okunuyor. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de kanal yöneticilerini kabul edip röportaj vermesi bekleniyor.


Liderlerin konuşması Kürtçe'ye çevrilecek

Yeni yılda yayın hayatına merhaba diyecek ve Kürtçe yayın yapacak olan TRT-6'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın konuşmaları Kürtçe seslendirilerek yayınlanacak. Halen test yayını devam eden TRT-6'da Kürtçe türkü ve şarkılar ile bakan, milletvekili, akademisyenler ve sanatçılarla yapılan röportajlara yer veriliyor. Röportajlarda, Kürtçe bilmeyen kişilerin konuşmasının üzerine Kürtçe ses okunuyor. Devletin zirvesinin görüşlerini de yansıtacak olan kanal, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın görüşlerini Kürtçe seslendirerek yayınlayacak.


Yemin töreninde buluştular

Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine seçilen Recep Kömürcü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle and içerek, görevine başladı. Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda yapılan törene, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yüksek yargı organlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


15 yıl önce