|

TTB'ye terörden gözaltı

Afrin harekatı için “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” diyen Türk Tabipler Birliği’nin başkanı Raşit Tükel ve 10 merkez konseyi üyesi terörle mücadele kapsamında gözaltına alındı. Gezi destekçisi TTB’nin geçmişi, terör yandaşı birçok açıklamayla dolu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:39 - 31/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
TTB’nin geçmişi, terör yandaşı birçok açıklamayla dolu.
TTB’nin geçmişi, terör yandaşı birçok açıklamayla dolu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm Türkiye’nin desteğiyle Afrin’de terör örgütlerine karşı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında mücadele verirken; Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) terör yandaşı açıklamalarına tepkiler gittikçe büyüyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı, TTB merkez konseyi hakkında suç duyurusunda bulundu. Yeni Şafak, PKK ve siyasi uzantısı HDP hariç tüm kesimin tepkisini çeken TTB’nin terör karnesini günyüzüne çıkarttı. İşte 10 maddede TTB:

1- TTB, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve MLKP terör örgütünün siyasi ayağı ESP ile birlikte ‘Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği’ oluşumunda birlikte yer alıyor.

2- Birlik, PKK’nın saldırılarında sözde kınama mesajları yayınlarken, kendi meslek grubundan ölümlerde bile örgüt ismi vermiyor. 2015’te Diyarbakır’da PKK tarafından katledilen Doktor Abdullah Biroğul'la ilgili açıklamada, “Çatışma ve şiddet ortamını tırmandıran herkes, Biroğul’un katlinden sorumludur” ifadeleri kullanıldı.

3- Doğu ve Güneydoğu’da PKK, onlarca hastaneyi ateşe verdi. TTB, hastane saldırıları ile ilgili yaptığı açıklamaların hiçbirinde PKK kelimesini kullanmadı.

4- Sağlık çalışanları PKK tarafından kaçırıldı, ambulanslar ateşe verildi; TTB PKK’ya tek bir söz söylemedi. Erzurum’un Tekman ilçesinde, asılsız hasta ihbarı yaparak yol kesen teröristler, 1 ambulans ve 3 sağlık görevlisini kaçırmıştı. TTB yaptığı açıklama ile bu olayda da PKK’yı adeta aklamaya çalıştı.

5- Türkiye karşıtlığında zirveye oturan TTB, ilgisi olmadığı halde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili olarak kendi milletinin karşısında yer aldı. 1915 olaylarının 100’üncü yılında Ermenistan Tabipler Birliği’ne mektup gönderen birlik, soykırımı tanıdığını açıklamıştı.

6- PKK elebaşı Öcalan için DTK, HDK, KJA, DBP ve HDP gibi PKK yandaşı örgütlerin Diyarbakır’da başlattığı açlık grevine TTB de destek vermişti. O dönem Diyarbakır BDP İl Başkanlığı’nda açıklama yapan Selçuk Erez, Öcalan’ı Kürt vatandaşların meşru temsilcisi ilan ederek serbest bırakılması için çağrı yapmıştı.

7- TTB, PKK’ya verdiği desteğin yanında, güvenlik güçlerini de sürekli hedef aldı. Birlik, Dünya Tabipler Birliği toplantısına sunduğu raporda, doğuda sağlık çalışanlarını öldüren PKK’nın yerine güvenlik güçlerini suçlayarak, “Yaralıların sağlık kuruluşlarına erişimi güvenlik güçlerince engelleniyor” ifadelerini kullanmıştı.

8- TTB, 30 Eylül 2016’da yayımlanan KHK kapsamında kapatılan PKK’nın yayın organlarından İMC TV’ye ödül vermişti. Ödül, kanal tarafından; “İMC TV’ye bu kez bir ödül de Türk Tabipler Birliği’nden. Tebrikler Halime, tebrikler Gökhan. Yaşasın / biji İMC” ifadesiyle duyurulmuştu.

9- Terörle mücadele operasyonlarını “devletin işlediği suç” olarak tanımlayan sözde akademisyenlerin yayınladığı bildiriye en büyük destek TTB’den gelmişti. Birlik, yaptığı açıklama ile adeta HDP/PKK ağzıyla ifadeler kullanmış, Türkiye’yi uluslararası camiaya karşı yıpratmaya çalışmıştı.

10- Doğu ve Güneydoğu’yu yakıp yıkmayı hedefleyen PKK’ya hendek kazdıkları süreçte en büyük desteği de TTB vermişti. Güvenlik güçlerine sürekli “Operasyonları durdurun” çağrısında bulunan birlik, PKK’ya yönelik tek kınama bile yapmadı.

#TTB
#Türk Tabipler Birliği
6 yıl önce