|

TÜBİTAK’ın promosyonu paralele himmet olmuş

TÜBİTAK'ta hızla kadrolaşan paralel yapının 3 yılda kurum personelinin 1,5 milyon liralık maaş promosyonunu himmet adı altında örgüte aktardığı belirlendi. TÜBİTAK imamlarının örgüt mensuplarına diğer gruplar tarafından deşifre edilmemeleri için 'Mescitte namaz kılmayın, Cuma'ya gitmeyin, selam vermeyin' talimatı verdiği de ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:24 - 30/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında TÜBİTAK ve Marmara Araştırma Merkezi (MAM) eski çalışanlarına yönelik yapılan operasyonda, dudak uçuklatan “himmet” vurgunu ortaya çıktı. TÜBİTAK'ta paralel yapı mensuplarına yönelik, “terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “terör örgütüne para toplamak”, “kamu malına zarar vermek”, “usulsüz işe almak ve devleti zarara uğratmak” suçlamaları kapsamında yürütülen operasyonda dayanak oluşturan Bakanlık ve bilirkişi raporlarının yanı sıra ihbar mektuplarında çarpıcı bilgilere yer verildi.



TÜBİTAK İMAMLARI İŞE ALDI


Buna göre, paralel yapının 2011, 2012 ve 2013 yıllarında TÜBİTAK'ta yoğun olarak kadrolaştıklarına dikkat çekti. İşe alımları ise “Bedirhan, Yusuf, Hamza, Rasim ve Tarık” gibi kod isimler kullanan parelel yapının TÜBİTAK imamları tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Paralel yapının söz konusu imamların, paralel yapının üyeleriyle irtibata geçtikleri, evlerde toplandıkları tespit edildi. İhbar mektuplarında örgüt içinde 'abi' olarak adlandırılan sözkonusu imamların evlerde yapılan toplantılarda verdikleri talimatlarda çarpıcı ifadelerin yer aldığı da öğrenildi.



GÜLEN'LE GÖRÜŞME KURASI


İhbarlara göre, imamlar paralel yapının elemanlarına “Kurumda, solcular, Ergenekoncular var. Bizden olduğunu belli etmemek için cuma namazlarına gitme. Mescitte gözükme deşifre olursun. Selam verme” gibi talimatlar veriyor. İşe alınanların deşifre olmamaları için da dergi ve gazete abonelikleri başkaları adına yaptırılıyor, maaşlarından ayda 100 TL kesinti yapılarak, “himmet” adı altında örgüte destek sağlanıyor. Çalışanları ikna etmek için ise “Kurada ismi çıkanlar Fetullah Gülen ile görüşme imkanı kazanacak” gibi yöntemler kullanılılıyor.



BANKADAN PARALEL KASAYA


Kurumda hızla kadrolaşan paralel yapının 300 olan TÜBİTAK'taki çalışan sayısı katlanarak 4 bin civarına çıktı. Paralel yapının ayrıca, kurumun promosyon ihalesi kapsamında banka ile yaptığı anlaşma çerçevesinde her yıl sonunda TÜBİTAK'a ödenen paraya da el koyduğu belirlendi. Bankadan kuruma maaş promosyonu olarak ödenen yılda ortalama 500 bin liralık miktarın 3 yıldır örgüte aktarıldığı tespit edildi.


#tübitak
#Ergenekoncular
#Fetullahçı Terör Örgütü
9 yıl önce