|

Turist otobüsü devrildi: 2 ölü 33 yaralı

Antalya’da Çinli turistleri taşıyan tur otobüsü iki otomobille çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada Kemal Karataş ile 2 yaşındaki oğlu Ömer feci şekilde can verirken, 31 Çinli ile Türk şoför ve rehber yaralandı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:04 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kazada 2 kişi hayatını kaybetti 33 kişi yaralandı
Kazada 2 kişi hayatını kaybetti 33 kişi yaralandı

Antalya’nın Akseki ilçesinde Çinli turistleri taşıyan tur otobüsü ile iki otomobilin çarpışması sonucu iki yaşındaki bir çocuk ile babası hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı. Kapadokya’ya giden Uğur Aydın’ın kullandığı 34 FG 091 plakalı tur otobüsü, önce Akseki Manavgat Karayolu Geriş Mahallesi’nde karşı yönden gelen Kemal Karataş yönetimindeki 01 EUS 97 plakalı otomobille, ardından Tamer Kaya idaresindeki 07 YJY 07 plakalı otomobille çarpıştı.

ARAÇ HURDAYA DÖNDÜ

Şiddetli çarpışmanın etkisiyle otobüs yan yatarken, bariyerlere sıkışan 01 EUS 97 plakalı özel araç ise hurdaya döndü. Kazada, otomobil sürücüsü Kemal Karataş (31) ile iki yaşındaki oğlu Ömer Karataş feci şekilde can verdi. Tur otobüsünün şoförü Uğur Aydın, otobüste bulunan rehber ve 31 Çinli turist ise yaralandı. Feci manzarayı görenler hemen yardım istedi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

HELİKOPTER AMBULANSLA SEVK

Otobüsten çıkartılan yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Yaralılardan bir kadın turist, helikopter ambulans ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, diğer yaralılar ise Manavgat’taki hastanelere kaldırıldı. Kemal Karataş ile oğlu Ömer Karataş’ın cenazesi, incelemenin ardından Akseki Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Otobüs şoförü Aydın, ayakta tedavi edildikten sonra gözaltına alındı. Kaza nedeniyle Akseki-Manavgat kara yolunda ulaşım uzun süre aksadı.

#Antalya
#Manavgat
#Akseki
6 yıl önce