|

Türkiye, İngiltere için BRIC kadar önemli

Londra'nın uluslararası finans merkezi Başkanı Lord Mayor Michael Bear, Türkiye'de fırsatların büyük olduğunu belirterek ülkenin İngiltere için BRIC ülkeleri kadar önemli olduğunu söyledi

00:00 - 29/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:25 - 28/01/2011 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye, İngiltere için BRIC kadar önemli
Türkiye, İngiltere için BRIC kadar önemli

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından düzenlenen 'İstanbul Uluslararası Finans Merkezi: Londra Deneyimi İstanbul'a Neler Söylüyor?' konulu panelin açılışında konuşan Londra'nın uluslararası finans merkezi 'City of London Corporation' Başkanı Lord Mayor Michael Bear, Türkiye'de fırsatların ölçeğinin devasa olduğunu dile getirdi.

9 MİLYAR DOLARLIK İLİŞKİ VAR

Türkiye'nin İngiltere için BRIC ülkeleri kadar önemli olduğunun altını çizen Bear, 2 bin İngiliz firmasının Türkiye'de faaliyet gösterdiğini, iki ülke arasında 9 milyar dolar karşılıklı ticaret bulunduğunu, ticari ilişkilerin 5 yılda iki katına çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. İstanbul ile Londra'nın birçok benzer yanının bulunduğunu ifade eden Bear, İstanbul'un doğu ile batı arasında köprü görevi gördüğünü, bu mirasın Türkiye'nin önemini ortaya çıkardığını ifade etti.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan da, önümüzdeki 10 yıl içinde İstanbul'un finans merkezi olacağını, 30 yıl içinde de dünyanın önde gelen finans merkezlerinden biri haline geleceğini belirtti. Deneyimleri paylaşmanın önemine işaret eden Erkan, bu nedenle belli başlı finans merkezleriyle bağlantılar kurduklarını, Londra'nın da bu anlamda çok önemli bir şehir olduğunu söyledi.

ARTIK EYLEME GEÇME ZAMANI

İstanbul'un finans merkezi olması konusunda bugüne kadar birçok toplantı yapıldığını hatırlatan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt ise 2006'dan bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda bir sonuca ulaşıldığını göremediğini belirterek artık konuşmaktan çok eyleme geçilmesi gerektiğini söyledi.



13 yıl önce