|

Türkiye'deki hapishanelere tam not

AGENFOR Başkanı Bianchi, Türkiye'de hapishanelerde verilen hizmetlerin uluslar arası ve Avrupa Birliği standartlarına uygun olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 28/02/2012 Salı
Güncelleme: 22:08 - 28/02/2012 Salı
Yeni Şafak
Türkiye'deki hapishanelere tam not
Türkiye'deki hapishanelere tam not

Batı Balkan ve Avrupa'daki Hapishane Sistemi İçerisinde Gönüllü Çalışmayı Güçlendirme Ağı Projesi Koordinatörü, AGENFOR Başkanı Sergio Bianchi, Türkiye'de hapishanelerde verilen hizmetlerin çoğunun, uluslararası ve Avrupa Birliği standartlarına uygun olduğunu söyledi.

Bianchi, Soyoloji Derneği tarafından Ankara'daki bir otelde düzenlenen 'Hapishane Sistemi İçerisinde Dezavantajlı Grupların Sorunları' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'deki hapishanelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye'de hapishanelerle ilgili çok başarılı adımlar atıldığını ifade eden Bianchi, son dönemde yeni hapishane binaları yapıldığını belirterek, 'Hapishane binalarındaki iyileşmeye paralel olarak personelin verdiği hizmet kalitesi de artmıştır. Türkiye'de hapishanelerde verilen hizmetlerin çoğunluğu uluslararası ve Avrupa Birliği standartlarına uygundur' diye konuştu.

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora da konuşmasında, Türkiye'de son yıllarda hak ve özgürlükler konusunda olumlu bir dönüşüm yaşandığını belirterek, ancak özellikle azınlıkların haklarıyla ilgili sorunların bulunduğunu öne sürdü.

Türkiye'de yaşayan herkesin aynı vatandaşlık tanımı kapsamına alınması gerektiğini ifade eden Dora, 'Artık sivil, demokratik bir Anayasa istiyoruz. Mevcut anayasa vatandaşlık tanımı sorunludur. Yeni Anayasa'da bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kapsayan bir tanım istiyoruz. Anadilde eğitim, farklı inançlara özgürlük istiyoruz' diye konuştu.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya da Türkiye'de her sorunun yüz yüze konuşulması gerektiğini vurgulayarak, 'Birkaç sene öncesine kadar konuşmaktan korkulan birçok konunun artık rahatlıkla konuşabildiğini ve artık birçok tabunun yıkıldığını görüyoruz' dedi.


12 yıl önce