|

Ülkücüyüm, örgüt bağlantım yok

Arslan, sorgusunda kendisini "ülkücü" olarak tanımladı ve "türban olaylarından etkilendiğini" ileri sürdü. Arslan, "örgüt bağlantısı olmadığını" da vurguladı.

Yeni Şafak
00:00 - 18/05/2006 Perşembe
Güncelleme: 13:23 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Danıştay'ı kana bulayan avukat Alparslan Arslan'ın, savcılıktan 3 gün ek gözaltı süresi alınması üzerine Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgusu sürüyor.

Terörle mücadele ve istihbarat polisleri tarafından sorgulanan avukat Arslan'ın kendisini "ülkücü" olarak tanımladığı ve "türban olaylarından etkilendiğini" ileri sürdüğü öğrenildi. Saldırganın "olayı münferit olarak gerçekleştirdiğini ve herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını ısrarla vurguladığı'' kaydedildi.

İKİ KİŞİ DAHA ARANIYOR

Bu arada, Arslan'la bağlantısı olan iki kişi daha olduğu ve kimlikleri belirlenen bu kişilerin arandığı belirtildi. Polis ayrıca, Arslan'ın Ankara'da kaldığı yeri belirlemeye çalışıyor.

ARABADA BİR SİLAH DAHA

Saldırgan Arslan'ın Ankara'ya geldiği arabasında 14'lü bir silahın yanı sıra, Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerinin resimlerinin yer aldığı bir gazete kupürü bulunurken, İstanbul'daki evi ve işyeri savcı gözetiminde polis tarafından aranarak, bazı evrak ve bilgisayarlara el konuldu.

AGRESİF VE BAŞINA BUYRUK

Arslan'ın okul arkadaşı ve bir süre birlikte çalıştığı Avukat Ahmet Kılıç ise "Agresif ve başına buyruk davranışlar sergileyen biriydi. 2000'de bir kaç ay birlikte çalıştık. Baro kaydını benim büro olarak gösterdi. Yanımda icra ağırlıklı çalışıyordu" dedi. Arslan'in, özel hukuk, ticaret hukuku ve ceza davalarına girdiği, son olarak Ankara'ya bir davanın duruşması için gittiği öğrenildi.

ÜLKÜCÜ VE ATATÜRKÇÜ!

Alparslan Arslan'ın, üniversitede hızlı bir ülkücü olarak tanındığı, sol görüşlü öğrencilerle girilen tartışmalarda rol aldığı ifade edildi. Arslan'ın sabıkası olmadığı, ancak kaldığı Altunizade Öğrenci Yurdu'nda 1999'da çıkan bir kavga sonrası, darp edildiği iddiasıyla polise başvurduğu belirlendi.

Arslan'ın eski ev arkadaşı Fikri Cora ise 2 yıl aynı evde kaldıklarını belirterek, "Alparslan Ülkücü, aydın ve Atatürkçü biridir. 10 yıldır tanırım. İslami örgütlerle herhangi bir bağlantısı yoktu. İkimizde de ülkücüyüz. 4 gün önce görüştük. Böyle bir eylem yapacağını söylemedi" dedi.


ABD saldırıyı kınadı: Bu bir trajedi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Danıştay'daki saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, günlük basın toplantısında konunun gündeme getirilmesi üzerine, "Bu bir trajedi. Saldırıyı kesinlikle kınıyoruz. Düşüncelerimiz, bu saldırının kurbanlarının yanında. Bu anda düşüncelerimiz ve dualarımız, Türk halkının yanında" diye konuştu.

  • WASHINGTON (A.A)

    Danıştay üyeleri Anıtkabir'e çıkacak

    Danıştay'a yapılan silahlı saldırı nedeniyle Danıştay üyelerinin bugün Anıtkabir'e yürüyecekleri belirtildi. Danıştay üyeleri daha sonra Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze törenine katılacaklar. CHP de, milletvekillerine, Özbilgin'in cenaze törenine katılma talimatı verdi. Rektörler Komitesi de, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in başkanlığında bugün olağanüstü toplanacak.


    Hakimiyeti Milliye'de yorum yazmış

    İternette hakimiyetimilliye.org adlı sitede, Batman Belediye Başkanı'nın "Roj TV bizimdir" sözüne ilişkin haberin altında yer alan Alparslan Arslan imzalı yorumun da, saldırgan tarafından yazıldığı belirtildi. 13.03.2006 tarihli yorumda, "Sincan belediye başkanına balans ayarı çekenler size neden balans ayarı çekmiyorlar anlamak mümkün değil. Ama unutmayın bu Türk milleti bir gün gelir size ayar çeker. Sizin gibi isbirlikciler Irak ta babaniz Amerika ile katliam tecavüz yapın ama Avrupa'ya gelince insan hakları özgürlükten konuşun, şerefsizler. Siz asla Kürt olamazsınız. Siz işbirlikçi olusunuz" ifadeleri yer alıyor.


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce