|

Üniversitelilere sanal laboratuvar

Üniversite öğrencilerinin deney imkanına kavuşacağı “YÖK Sanal Laboratuvarı” tanıtıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, uygulamanın, 26 Ekim’den itibaren ilk aşamada 18 üniversitenin fen ve mühendislik fakülteleri ile meslek yüksek okullarının çeşitli programlarında öğrenim gören yaklaşık 15 bin civarındaki öğrencinin hizmetine sunulacağını söyledi.

Yasemin Asan
00:00 - 23/10/2020 Cuma
Güncelleme: 19:18 - 22/10/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Yekta Saraç
Yekta Saraç

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde ilk kez kamuoyu ile paylaşılan YÖK Sanal Laboratuvar Projesi, YÖK tarafından tanıtıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, proje kapsamındaki 18 üniversitenin rektörü katıldı.

KİMYA VE FİZİK DERSLERİ

Küresel salgın nedeniyle geçtiğimiz mart ayında üniversitelerin uzaktan öğretime geçilmesiyle birlikte laboratuvar uygulamaları gerektiren derslere ilişkin çözümler aramaya başladıklarını belirten Saraç, “Bu salgın ortaya çıkmadan önce başlattığımız Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında uygulamaya koyduğumuz icraatlarımızın bu dönemde bizlere önemli katkıları oldu. Yine bu bağlamda değerlendirilebilecek olan YÖK Sanal Laboratuvar Projesi de haziran ayında olgunlaştı. İlk aşamada laboratuvar uygulamalarının en yoğun olduğu genel kimya ve genel fizik laboratuvar derslerini belirledik” dedi. Proje kapsamında kimya alanında 6, fizik alanında 4 deneyin tamamlandı. Bu yılın sonuna kadar kimyada 14, fizikte 10 deneyin tamamlanması hedefleniyor. Sanal laboratuvarda deney uygulamaları yer alıyor.

#Üniversite
#Eğitim
#Sanal
4 yıl önce