|

Uyuşturucuya özendiren de yandı

İnternet üzerinden uyuşturucu satanlar ile özendirici paylaşım yapanlara yönelik operasyonlarda, "Heijan" lakaplı şarkıcı Doğan Tarda'nın da aralarında bulunduğu 62 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:41 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Doğan Tarda da gözaltında.
Doğan Tarda da gözaltında.

İnternet aracılığıyla uyuşturucu satışı yapanlar ile özendirici paylaşımlarda bulunanlara polis geçit vermiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire başkanlıkları koordinasyonunda internet üzerinden işlenen uyuşturucu suçlarının engellenmesine yönelik operasyon düzenlendi. “Şehit Arda Can” adı verilen ve 29 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 62 kişi gözaltına alındı. Operasyonun İstanbul ayağında, “Yansın Geceler” ve şarkısıyla tanınan “Heijan” lakaplı şarkıcı Doğan Tarda’nın da gözaltına alındığı öğrenildi.


'ADANA MERKEZ' ARANIYOR

Şüphelilerin, internet ortamında uyuşturucu kullanımını özendiren içerikte paylaşımlarda bulundukları, ayrıca uyuşturucunun kullanım metotlarını anlattıkları kaydedildi. Bazı şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda uyuşturucu tartmakta kullandıkları değerlendirilen hassas teraziler ele geçirildi. Operasyonda ayrıca, sözleriyle uyuşturucuyu öven ve özendiren ’Adana Merkez Patlıyor Herkes’ şarkısıyla şöhret olan Ramazan Aslan hakkında da yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

#Uyuşturucu
#Özendirme
#Ceza
6 yıl önce